Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Training Contextueel Bijbellezen voor predikanten, kerkelijk werkers en pastores

8 nov 2021 09:00, Dominicanenklooster, Huissen

Pijl naar links Alle agenda-items

Een introductie in de methode van contextueel bijbellezen, waarin de teksten weer gaan leven en relevant worden voor het leven van alledag.

Wat levert de training op?

U doet op een interactieve wijze ervaring op met de methode van contextueel bijbellezen en kunt deze manier van gezamenlijk bijbellezen als facilitator toepassen in het werken met verschillende
doelgroepen. De basisprincipes van het contextueel bijbellezen zijn bruikbaar in de brede praktijk van het kerkenwerk en brengen (nieuw) enthousiasme voor het werken met de Bijbel in groepen. Kortom: de training biedt zowel nieuwe inspiratie als concrete handvatten voor het begeleiden van gezamenlijke bijbelstudie.

Inhoud en opzet

In deze training maakt u kennis met een manier van bijbellezen in groepen, die helpt om de tekst dichterbij mensen te brengen en waarmee het gesprek over hun eigen levenservaring (hun context) en de bijbeltekst gevoerd kan worden. In het programma wisselen  bijbelstudies, achtergrondinformatie en reflectie elkaar af. Er wordt actieve deelname verwacht, waarbij u ook zelf aan de slag gaat met het ontwerpen van contextuele bijbelstudies. Na de tweedaagse volgt een periode om in eigen omgeving een aantal studies met groepen uit te proberen. Op de terugkomdag worden opgedane ervaringen besproken en wordt aanvullende training gegeven.
 
Locatie: Dominicanenklooster Huissen
Data: 8 en 9 november met een terugkomdag in januari
Deelnemers: 8-12
Trainers: Hette Domburg en Martina Fraanje
Kosten: € 459,- all in
SBU 30
Aanmelden en informatie bij Peter Breure, jpebreure@online.nl, Secretaris Stichting Contextueel Bijbellezen Nederland

Deze bijeenkomst is niet georganiseerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. De dienstenorganisatie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijeenkomst.

In Dominicanenklooster, Huissen