Doorgaan naar hoofdinhoud

Kliederkerk-tweedaagse

We nodigen jouw hele kliederkerkteam van harte uit voor de allereerste kliederkerk-tweedaagse!

Wanneer: van vrijdag 14 april 2023 (14:00 uur) tot zaterdag 15 april 2023 (17:00 uur)
Voor wie: alle kliederkerkteams
Waar: Hotel 50/50 Belmont in Ede
Kosten: 49,50 p.p

Aanmelden

Reden voor feest

De afgelopen jaren is de kliederkerkbeweging enorm gegroeid: op meer dan 250 plaatsen in Nederland wordt ‘gekliederd’. Bijzonder hoe kliederkerk nieuw leven brengt in kerken en - nog belangrijker! - in levens van kinderen en hun naasten. We zijn blij met iedereen die zich daarvoor inzet en willen het vieren met zoveel mogelijk teams.

Cadeau voor je team

De kliederkerk-tweedaagse is een cadeau voor je hele team. Of je nu pannenkoekenbakker, dominee, proefjes-expert of hoofd inkoop bent, dompel je vrijdag 14 en zaterdag 15 april 2023 samen onder in een creatieve, vrolijke sfeer. Geniet van de gastvrijheid van hotel Belmont in Ede, doe nieuwe inspiratie op, deel jouw ervaringen en ontmoet andere teams.

Inspiratie & ontmoeting

Tijdens de tweedaagse staat alles in het teken van inspiratie, ontmoeting en samen groeien als team en samen met andere teams. 

Wat kun je onder andere verwachten?

  • Twee feestelijke kliederkerkvieringen, allebei écht kliederkerk en toch allebei echt anders, vol kleine en grote inspiratie die je meeneemt naar je eigen kliederkerk.
  • Workshops die je praktisch helpen om kliederkerk te zijn: van ‘Denk Groot! kliederkerk voor knutselhaters’ tot ‘Hoe geef je geloof een plek in je kliederkerk?’
  • Veel aandacht voor kliederkerk naar buiten: hoe geef je op een vrolijke, speelse manier vorm aan duurzaamheid? (En ja, dat kan ook als je kliederkerk bent in de stad!)
  • Young leaders en het doorgeven van leiderschap aan jonge generaties spelen een bijzondere rol. Neem gerust de tieners en jongeren uit je team mee. Er zijn leeftijdgenoten!
  • Tijd om met je team door te brengen, samen een escaperoom te doen, lekker te chillen of buiten te wandelen in het Edese bos. 

Het programma wordt door mensen uit kliederkerken georganiseerd, samen met mensen van de landelijke Protestantse Kerk. Daarnaast zijn er bijdragen van: 

  • Martyn Payne - Meesterverteller en Messy Church-godfather uit Engeland. Hij geeft workshops storytelling en laat tijdens de kliederkerkvieringen zelf zien hoe je mensen van alle leeftijden en achtergronden meeneemt in een bijbelverhaal. 
  • Zangduo Marcel & Lydia Zimmer - Ze maken muziek die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt en wellicht zingen jullie hun liedjes ook in jullie kliederkerk. Op zaterdag kun je aanhaken bij een interactieve workshop en ze zullen spelen tijdens de afsluitende kliederkerkviering.
  • Bram van Putten - Bijbelwetenschapper, trainer en spreker met volop ervaring in het bij elkaar brengen van die eeuwenoude bijbelverhalen en de kliederige wereld waarin wij nu leven. Bram neemt ons mee in de wereld van een bijbelverhaal.

Overzicht workshops Veelgestelde vragen

Aanmelden

Meld jouw team aan via het aanmeldformulier. Je betaalt slechts € 49,50 per persoon voor een overnachting en alle maaltijden. Tip: vraag je gemeente om dit te betalen, als dank voor je inzet.

Protestantse Kerk