Doorgaan naar hoofdinhoud

Online informatiebijeenkomst opvangcrisis

Niemand kan zonder een thuis, ook al ben je hier tijdelijk. In Nederland verkeren veel mensen die huis en haard om wat voor reden dan ook achter hebben moeten laten. Ondanks de asielcrisis en de woningcrisis is het onze plicht zorg te dragen voor humane opvang. 

Initiatief De Thuisgevers biedt een oplossing voor de vastgelopen asielopvang. Dat doen we door statushouders tijdelijk te huisvesten bij maatschappelijke organisaties, bijvoorbeeld bij kerkelijke gemeenten. Ook zorgen we voor aanvullende sociale begeleiding en een goede samenwerking met de lokale overheid.

Met deze publiek-private samenwerkingen hebben de Protestantse Kerk in Nederland en de gemeente Kampen samen goede ervaringen opgedaan bij de opvang van ontheemden uit Oekraïne. Dat kan volgens ons in veel meer plaatsen!

Deze ervaring delen de Protestantse Kerk in Nederland en de gemeente Kampen graag in online informatiebijeenkomsten. Ervaringsdeskundigen van de kerken uit IJsselmuiden, de gemeente Kampen en de Protestantse Kerk in Nederland delen tijdens deze bijeenkomsten de stappen die zij hebben gezet in de praktijk van de opvang.

De bijeenkomsten vinden plaats via Teams. Je ontvangt een teamslink een uur voor de start van de bijeenkomst in je mailbox. 

Aanmelden

Foto: Gemeente Kampen

Protestantse Kerk