Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Online workshops Kerkbalans 2023

Als kerkrentmeester begint u na de zomer al met Actie Kerkbalans voor 2023. Wij hebben goed nieuws voor u! Voor de nieuwe ronde van Kerkbalans bieden wij u extra ondersteuning aan. Kom in juni kennismaken in een van onze online workshops!

Wat is het? 

Voor veel gemeenten is de uitvoering Kerkbalans ieder jaar weer een flinke uitdaging. Bovendien lopen de inkomsten van Kerkbalans structureel terug: gemiddeld 1-2 procent per jaar. Dat heeft gevolgen voor uw gemeente. Als u minder inkomsten hebt, kunt u minder doen. Wij zien dat er voor veel gemeenten niets anders op lijkt te zitten dan dit te accepteren. 

De afgelopen jaren hebben wij geëxperimenteerd met andere vormen van ondersteuning, met positieve resultaten. Kern van deze ondersteuning is dat u als kerkrentmeester en wij als dienstenorganisatie meer samen aan Kerkbalans gaan werken. Wij schrijven voor u drie brieven per jaar. Niet alleen de brief voor Kerkbalans, maar ook voor de solidariteitskas en een eindejaarsmailing. Heeft u alleen maar een brief in januari en/of mei? Geen probleem, dan is een extra geefmoment een makkelijke manier om aan hogere inkomsten te komen! Daarnaast kijken we samen verder naar andere middelen dan de brief, zoals bijvoorbeeld de inzet van de telefoon.

Wat gaan we doen

In de workshop delen we met u hoe wij, als professionele fondsenwervers, tegen de uitvoering van Kerkbalans aankijken. Wat de kracht is en wat er goed gaat. En waar wij kansen zien om dingen te verbeteren en de inkomsten te verhogen. En die kansen zien wij! We leggen ook uit hoe het aanvullende aanbod in elkaar zit en hoe u daar gebruik van kunt maken. Er is volop gelegenheid hierover met ons en met elkaar in gesprek te gaan.  

Voor wie is het

Kerkrentmeesters en andere betrokkenen bij Kerkbalans die graag meer inkomsten uit Kerkbalans willen halen.

Wat levert het op?

Wij krijgen van de huidige deelnemers terug dat zij voornamelijk geïnspireerd worden door de workshops. Daarnaast krijgt u een aantal concrete verbeterpunten voor de uitvoering van Kerkbalans mee. Bovendien kunt u na het volgen van de workshop gebruik maken van het aanvullend aanbod van Kerkbalans+ (deelname aan deze workshop is vereist om hiervan gebruik te kunnen maken). 

Praktisch

Op dinsdag 21 juni & woensdag 22 juni organiseren we deze online workshops. We beginnen de workshop om 19.30 uur en rond 21.00 uur ronden we af. Wij nodigen u uit om met 2 deelnemers per gemeente te komen. Deelname is gratis, wel even aanmelden.

Protestantse Kerk