Doorgaan naar hoofdinhoud

Opgave Kerkbalans+

Als kerkrentmeester begint u na de zomer al met Actie Kerkbalans voor 2023. Wij hebben goed nieuws voor u! Voor de nieuwe ronde van Kerkbalans bieden wij u extra ondersteuning aan. 

Wat is het? 

Voor veel gemeenten is de uitvoering Kerkbalans ieder jaar weer een flinke uitdaging. Bovendien lopen de inkomsten van Kerkbalans structureel terug: gemiddeld 1-2 procent per jaar. Dat heeft gevolgen voor uw gemeente. Als u minder inkomsten hebt, kunt u minder doen. Wij zien dat er voor veel gemeenten niets anders op lijkt te zitten dan dit te accepteren. 

De afgelopen jaren hebben wij geëxperimenteerd met andere vormen van ondersteuning, met positieve resultaten. Kern van deze ondersteuning is dat u als kerkrentmeester en wij als dienstenorganisatie meer samen aan Kerkbalans gaan werken. Wij schrijven voor u drie brieven per jaar. Niet alleen de brief voor Kerkbalans, maar ook voor de solidariteitskas en een eindejaarsmailing. Heeft u alleen maar een brief in januari en/of mei? Geen probleem, dan is een extra geefmoment een makkelijke manier om aan hogere inkomsten te komen! Daarnaast kijken we samen verder naar andere middelen dan de brief, zoals bijvoorbeeld de inzet van de telefoon.

Aanmelden

Wie is uw belangrijkste contactpersoon voor Kerkbalans?

Protestantse Kerk