Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Webinars jeugdambtsdragers

Heb je de training Jeugdambtsdragers gevolgd en wil je je verder verdiepen? Of wil je gewoonweg geïnspeerd worden? Dan zijn deze webinars geschikt voor jou.

Maandag 17 oktober 2022 - Jeugdpastoraat

Misschien heb jij het tijdens de lockdowns van 2020 en 2021 ook wel ervaren: de waarde van een goede verbinding met kinderen en tieners. Als je die had kon je daarop voortbouwen tijdens periodes van thuiszitten, maar had je die niet, dan was het niet gemakkelijk om betekenisvol contact te houden met jongeren. 

Dit illustreert het belang van relatiegericht jeugdwerk: weten wie de jongeren zijn en bekend zijn met hun leven, maar ook delen van jezelf en jouw geloof. Delen van jezelf, echt oog en aandacht hebben voor jongeren zijn een belangrijke basis voor jeugdpastoraat en daarmee voor geloofsontwikkeling bij jongeren en het ervaren van de warmte van een gemeenschap.

In deze webinar verkennen we hoe je in je eigen gemeente op een goede manier relationeel jeugdpastoraat kunt vormgeven. Theorie en praktijkervaringen - ook van de deelnemers - zullen hierbij hand in hand gaan.

Aanmelden kan via onderstaand formulier

Donderdag 1 december 2022 - Vieren met kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren horen helemaal bij de gemeente, én bij de kerkdienst op zondag. Waarom is dat, en hoe helpt het betrekken van kinderen en jongeren hen om zich thuis te voelen in een eredienst? 

Bij deze en andere vragen zullen we stilstaan tijdens dit webinar en als jeugdambtsdrager leer je hoe je hiermee in je eigen gemeente aan de slag kunt. Concrete tips en voorbeelden horen daar natuurlijk ook bij. 

Aanmelden kan via onderstaand formulier

Dinsdag 24 januari 2023 - Jeugddiaconaat

Als gemeente wil je kinderen en/of jongeren graag betrekken bij het werk van de diaconie. Hoe maak je hen bewust van de nood van mensen dichtbij en ver weg, en van de rol die de kerk speelt in het bieden van hulp? En hoe kun je dit praktisch maken en kinderen en jongeren bij diaconaat betrekken? Tijdens het webinar zullen we stilstaan bij de vraag hoe je jeugddiaconaat op een concrete manier kunt vormgeven in je eigen gemeente.

Aanmelden kan via onderstaand formulier

Donderdag 16 maart 2023 - Missionair jeugdwerk

In dit webinar gaan we het hebben over missionair-zijn. Je maakt kennis met wat er onder missionair-zijn wordt verstaan. Er worden 3 modellen met je gedeeld over hoe je in je jeugdwerk missionair aan de slag kunt gaan. Er is gelegenheid om hierop te reflecteren en na te denken hoe je hier na de workshop mee verder kunt. Tot slot is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Aanmelden kan via onderstaand formulier

Aanmelden