Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Klus in de buurt

Pijl naar links Ideeën

Wilt u praktisch aan de slag? Organiseer eens een klusdag of een sociale activiteit voor een persoon of initiatief in de wijk. Op deze manier geeft u geloof handen en voeten. Denk aan het opknappen van een tuintje, pannenkoeken bakken in een verzorgingstehuis of het schilderen van een huiskamer. U betekent praktisch iets voor mensen, maar ook het sociale aspect van de ontmoeting is van belang. Mensen waarderen het enorm dat er aandacht voor ze is en dat ze gezien worden. Zo maakt u het verschil, en aan het eind van de dag is er een mooi resultaat.

Waarom

In de kerk gaat het vaak om woorden en hoe je met elkaar in gesprek bent over geloof. Maar er zijn ook mensen die praktischer zijn ingesteld. Daarom is het fijn om als gemeente de handen een keer uit de mouwen te steken en mensen een mooie ontmoeting te geven. Op deze manier bent u dienstbaar aan anderen en geeft u gestalte aan het geloof. Door als kerk iets te doen in de buurt, leren u en de buurt elkaar beter kennen. Zo wordt de drempel voor mensen verlaagd om contact op te nemen of een keer over de drempel te stappen. 

Voorbereidingstijd

Begin 1 maand van tevoren met het zoeken van een klus.

Vrijwilligers

5

Budget

100 euro

Benodigdheden

Klusspullen

Tips

  • Er zijn verschillende organisaties die klussen faciliteren, zoals stichting Present. Zij gaan uit van het aanbod dat je hebt als groep (beschikbare menskracht, tijd etc.) en zoeken er dan een passende klus of sociale activiteit bij.
  • Naast incidenteel een klus doen kun je er ook voor kiezen om structureel iets aan te pakken.
  • Onderzoek ook de mogelijkheden via NL Doet, zij organiseren 1 keer per jaar een klusweekend waarbij je aan kunt sluiten.

Stichting Present