Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Op reis met de wijzen | Cadeaus voor het kindje

Pijl naar links Ideeën

Bijbeltekst
"De wijze mannen gingen naar binnen. Daar zagen ze het kind bij zijn moeder Maria. Ze knielden voor hem en eerden hem. Ze gaven hem de dure geschenken die ze meegebracht hadden: goud, wierook en mirre. ’s Nachts kregen de wijze mannen een droom. In de droom zei God tegen hen: ‘Jullie moeten niet teruggaan naar Herodes.’ En dus gingen ze langs een andere weg terug naar hun land.
- Matteüs 2:11-12

Nodig

- Drie houten kistjes
- Briefjes en pennen
- Knutselspullen

Uitleg activiteit

De drie houten kistjes staan voor de drie geschenken die de wijzen aan Jezus gaven. Je kunt deze drie doosjes daadwerkelijk in je viering gebruiken om aan te bieden aan (baby) Jezus. De wijzen zelf gaven Jezus goud, wierook en mirre. Dat waren bijzondere en dure geschenken voor die tijd.
Stel de deelnemers de vraag: Wat zou jij het kindje geven? Schrijf het op en stop je briefje in het doosje. Ze kunnen het ook knutselen.

Wanneer de deelnemers wat meer richting nodig hebben, kun je hen vragen welke talenten of middelen zij in zouden willen zetten voor het koninkrijk van liefde (van de koning Jezus die geboren werd). 

Deze activiteit kun je ook als verwerkingsvorm in de viering gebruiken. Vraag dan tijdens de viering of de deelnemers iets op het briefje willen schrijven en laat het hen in de kistjes leggen.