Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Omdenken door de coronacrisis

Pijl naar links Ideeën

De coronacrisis daagt dorpskerken uit tot omdenken. Rond dit thema bieden de dorpskerkenambassadeurs een brochure die een handreiking biedt om aan de slag te gaan met de plek van de kerk in het dorp in een veranderende tijd. Met praktijkvoorbeelden, Bijbelse aanknopingspunten en gespreksvragen. Daarnaast twee ondersteunende artikelen en een video van hoe de Protestantse Gemeente Dronten omdenkt.

Verdiepend artikel van ds. Klaas Touwen

Daling in ledental, vermindering van inkomsten, afname van kerkelijke betrokkenheid en marginalisering van de kerk. Deze tijd van corona legt ontwikkelingen in de kerk bloot die al in gang waren, maar nu pas in volle omvang worden gezien. De crisis werkt als katalysator. De kerk als vereniging heeft averij opgelopen. Dobbert zij aan lager wal stuurloos rond of kan zij wind vangen, opleven, koers kiezen? Het wordt tijd om om te denken!

Lees hier het complete artikel:

 

Praktisch artikel van ds. Betsy Nobel

De coronacrisis blijkt een zaak van lange adem en we zullen er rekening mee moeten houden dat de wereld er blijvend anders uit zal zien. Nieuwe vormen van vieren en van gemeenschap ontstaan. De kracht van de kleine groep wordt herontdekt. Een uitdagende tijd voor dorpskerken.

Lees hier het complete artikel:

 

Video 'Omdenken in Dronten'