Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

QR Speurtocht ‘Biddag’ - Idee vanuit Broek op Langedijk

Pijl naar links Ideeën

Kinderen speuren met Buuf en Buuf naar de betekenis van biddag. Onderweg legt dominee Leon van den Dool uit wat biddag is aan de hand van de vijf vingers. De opnames zijn gemaakt door de hervormde gemeente te Broek op Langedijk en zijn zeer geschikt voor andere gemeenten.

Ter voorbeeld twee van de tien filmpjes. 

Doel speurtocht: 

  • De kinderen leren wat bidden betekent. 
  • De kinderen verzamelen alle letters in de filmpjes en maken een woord die ze naar de jeugdleider/juf/meester/ds kunnen mailen. (Uitkomst: praat met God).
  • kinderen zien om naar mensen die het moeilijk hebben. In Broek op Langedijk konden de mensen wat achterlaten voor de mensen in verpleeghuis Horizon.

Stappenplan

  1. Gebruik de uitnodiging (zie voorbeeld) en voorzie die van eigen e-mailadres. Zet de uitnodiging ook op eigen website en maak daar een eigen qr code van. 
  2. Print de 10 qr codes uit (zie drive map) en voorzie onderaan een eigen qr code (op die manier kunnen ook kinderen meedoen die niet van de speurtocht weten). Print ze uit en lamineer ze.
  3. Kies voor één of meerdere weken om de speurtocht te lopen (op die manier valt de speurtocht niet onder de categorie evenementen).
  4. Kies tien punten uit waar de gelamineerde a4 met een qr code kan hangen, zoals bij een kerk, verenigingshuis, speeltuin of supermarkt en zorg dat de route niet langer dan 1,5/2 km is. Kies voor een herkenbare startplaats.
  5. Deel de uitnodiging via social media, school, lokale krant en/of gemeente app/mail/nieuwsbrief.

Gaat uw gemeente de speurtocht uitzetten?

Dan vindt de Hervormde Gemeente Broek op Langedijk het leuk om te horen waar de speurtocht gespeeld wordt, dat kan via social media of een mailtje naar dominee@hervormdbol.nl