Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Sirkelslag Young 2021

Pijl naar links Ideeën

Leuk dat jullie Sirkelslag YOUNG gaan spelen! Het belooft een super mooie avond te worden. Zet je schrap voor creatieve, fysieke en mentale uitdagingen. Halen jullie de high score?

Dit jaar is het thema: ‘Wat zou jij doen?’. Met 5 toffe spellen gaan we hier dieper op in.

Speel het spel dus met je jeugdgroep en bezorg de groep een toffe en gezellige avond! Veel plezier!

LET OP!
Deze versie van Sirkelslag Young komt uit 2021. Je kunt dit spel niet meer live meespelen, je kunt online geen score invullen, geen bonuspunten scoren en dus ook niet meespelen voor een prijs.

Spellen Sirkelslag Young 2021

Deze editie bestaat uit 5 spellen. Voor elk spel is een maximale score van 100 punten te halen. In de handleiding vind je alle informatie die je nodig hebt, inclusief duur en benodigdheden. 

Spel 1 - Let’s dance!

In dit spel gaan jullie een filmpje maken rondom het geboorteverhaal van Johannes de Doper.

Bekijk hier de instructievideo voor dit spel. 

Spel 2 - Wat kies jij?

In dit spel testen we de kennis van de groep. Dat doen we met 10 stellingen over Johannes de Doper, de werken van barmhartigheid en duurzaam omgaan met de wereld. 

Bekijk hier de instructievideo voor dit spel. 

Spel 3 - De diepere betekenis

In dit spel moet er flink gepuzzeld worden. Eerst is er een beeldpuzzel, vervolgens een cijferverhaal en als laatste moeten de jongeren een telefooncode kraken.

Bekijk hier de instructievideo voor dit spel. 

Spel 4 - In de gevangenis

In dit spel gaan de jongeren actief aan de slag met het thema ‘de gevangenneming van Johannes’. Dit wordt gedaan aan de hand van 5 mini-games.

Bekijk hier de instructievideo voor dit spel. 

Spel 5 - Geef de goede boodschap door!

In dit spel geven de jongeren een boodschap door van Koningin Herodias aan Koning Herodes. Ze doen dit door de boodschap aan elkaar aan door te fluisteren. Per goed doorgegeven boodschap kunnen de jongeren punten verdienen.

Bekijk hier de instructievideo voor dit spel.