Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Sporen van Gods schepping

Pijl naar links Ideeën

Bijbeltekst

“Ook al kun je God niet zien, je kunt wel zien wat hij gedaan heeft. God heeft de wereld gemaakt. Zo kan iedereen die verstand heeft, Gods eeuwige macht zien, en begrijpen dat hij God is.” - Romeinen 1:20a 

Nodig

  •  Fotocamera of telefoon
  • Evt. laptop en beamer om de foto's te bekijken en/of te laten zien

Toelichting

God laat zijn sporen achter in deze wereld. We kunnen allerlei dingen in onze omgeving vinden die iets laten zien van wie God is en wat hij gemaakt heeft. Bijvoorbeeld in de natuur, in mens of dier. Het verwijst ons als het ware naar de Bron van het leven.

Uitleg activiteit

Ga met een groepje op stap in de omgeving. Spreek samen een gebied af, en een tijd waarop jullie allemaal weer terug zijn. Zorg dat elk groepje één of twee camera’s heeft om foto's te maken waarin jij de sporen van Gods schepping ziet. Maak het voor kinderen wat eenvoudiger bijv. door te vragen: ‘Wat zie jij om je heen waarvan je denkt dat God dat gemaakt heeft?”. Je mag zo creatief zijn als je zelf wilt en ook zelf iets creëren of uitbeelden om op de foto te zetten. Je kunt de foto's eventueel later terugkijken met een laptop en beamer.