Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Idee

Coronaproof - Geef elkaar een hand

Pijl naar links Ideeënbank

In de jeugdraad van de Protestantse Gemeente WIjk bij Duurstede merkten ze dat het gevoel van gemeenschap-zijn onder de jeugd onderdruk komt te staan doordat er geen kerkelijke bijeenkomsten zijn. Daarnaast zagen ze ook dat bij sommige tieners in de gemeente het gevaar van isolement dreigt. In het kader van gemeenschap zijn en omzien naar elkaar zijn ze dit coronaproof 'handen geven' project gestart onder alle jeugdleden vanaf de brugklasleeftijd. De bedoeling is dat zij een kaart naar een ander jeugdlid brengen en ook weer van iemand anders (ook jeugdlid) weer een kaart ontvangen. In de hand staan vragen die gebruikt kunnen worden voor een gesprek op de drempel van de voordeur.

De papieren handen worden door de jeugdraad met een begeleidend schrijven bij de jeugdleden bezorgd. Op de kaart staat al een adres van het lid bij wie de jeugdleden de kaart vervolgens zelf moeten bezorgen.

Voorbeeld van het begeleidende schrijven:

Beste _____________________________,
Je vindt hier een kaart waarmee je een ander een hand kunt geven. We doen dit omdat we altijd gewend waren om mensen een hand te geven. Dit deden we op een verjaardag, een feest, een felicitatie of bij een gewone ontmoeting. Door corona kan dat niet meer. In gesprekken die wij met jonge mensen in Wijk bij Duurstede gehad hebben bleek dat veel mensen minder contact hebben. Dit kan soms leiden tot vervelende gevoelens. Daarom krijg je nu deze kaart om contact met anderen te stimuleren. Op de kaart staat een adres van iemand anders. Het is de bedoeling dat je deze kaart persoonlijk aflevert. Je kunt dan een kort gesprek hebben om te kijken hoe het met de ander gaat. Er zijn vragen in de hand geschreven om je op weg te helpen in dat gesprek. Je kunt misschien ook contact gegevens uitwisselen zodat je ook vaker contact kunt hebben. Zo kunnen we elkaar door de crisis heen slepen. We vragen je om wel rekening te houden met de maatregelen rondom Corona. Heb je vragen of opmerkingen, of heb jij soms ook last van vervelende gevoelens? Neem gerust
contact met ons op. 

Download hier de kaart met de handenCoronaproof 'handen geven'