Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Idee

Kerk wereldwijd in beeld

Pijl naar links Ideeënbank

Vieren tussen tradities 

De Protestantse Kerk en de plaatselijke gemeenten zijn verbonden met de wereldwijde kerk. Hoe de relatie met andere kerken eruit ziet, kan op lokaal niveau heel verschillend zijn. De vormgeving van de eredienst in de oecumene laat een veelkleurig samenspel zien.

(bron: Barnard, Tot Gods Eer, hoofdstuk 6)

Werkvorm: kerk wereldwijd in beeld

De zomer staat voor de deur. Veel gemeenteleden gaan de komende weken op vakantie. Deze werkvorm geeft zicht op de vele kleuren van de wereldwijde kerk. 

Publiceer in het kerkblad, in de zondagsbrief, op de facebookpagina van de kerk en op de beamer de volgende oproep:

Overal ter wereld vind je christenen en kerken. Wie weet bezoekt u/bezoek jij de komende vakantie een kerk of zelfs een viering in het buitenland. Ook daar kun je verbondenheid ervaren en een andere manier van vieren proeven. Neem een filmpje op, maak een paar foto’s en houd een interviewtje met een kerkganger op uw vakantieplek. Na de vakantie verzamelen we alle bijdragen en maken er een compilatie van. 

Laat alle bijdragen naar één e-mailadres sturen en compileer een filmpje van een aantal minuten. Laat het filmpje zien in de kerk en ga het gesprek aan over eenheid in verscheidenheid aan de hand van de volgende vragen:

  • Vertel eens over een kerkdienst die u bezocht in een andere gemeente?
  • Wat was anders?
  • Waarin voelde u zich verbonden met de christenen in deze gemeente? 

Bekijk ook

Gerelateerde ideeën