Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Wijn proeven en levensthema’s met elkaar bespreken, een mooie combinatie! Het staat garant voor een gezellige avond met diepgang. Wanneer u een wijnproeverij organiseert bestelt u een proefpakket met verschillende wijnen, een handleiding voor de organisator en materialen voor de deelnemers. Aan de hand van het wijnwonder van Jezus te Kana gaat u met elkaar in gesprek.  

Waarom

Een wijnproeverij is een leuke en laagdrempelige manier om mensen uit te nodigen en een moment van ontspanning aan te bieden. Daarbij wordt er diepgang in het gesprek gebracht door aan de hand van het wonder van Jezus te Kana verder te praten over het leven. Het biedt een uitstekende gelegenheid om niet-kerkelijke mensen voor uit te nodigen. Het idee wint aan kracht wanneer u ook een vervolg geeft aan de avond door bijvoorbeeld een keer samen te koken en met elkaar andere levensthema’s aan te snijden.

Voorbereidingstijd

Begin 1 maand van tevoren met de organisatie en mensen uitnodigen.

Tips

  • Er is ook de mogelijkheid om een niet-alcoholische proeverij te houden.
  • Er is de mogelijkheid om iemand uit te nodigen van ‘wijn in de bijbel’ voor een inleiding tijdens de proeverij of een lezing.

Vrijwilligers

2

Budget

100 euro

Benodigdheden

Wijnpakket en glazen

Info & downloads

Wijn in de Bijbel

 

Bekijk ook

Gerelateerde ideeën