Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

2 tv-momenten: Nationale Herdenking Koningin Elizabeth & Prinsjesdagviering

Scriba René de Reuver gaat zaterdag 17 september voor in een nationale herdenkingsviering voor de overleden Britse koningin Elizabeth en op dinsdag 20 september gaat hij voor in de Prinsjesdagviering.

Nationale Herdenking Koningin Elizabeth

In herinnering aan de overleden Britse koningin Elizabeth II vindt zaterdag 17 september om 17.00 uur een nationale herdenkingsviering plaats in de basiliek van de H. Nicolaas in Amsterdam. De KRO-NCRV zendt deze dankdienst rechtstreeks uit op NPO2. 

In deze oecumenische viering gaan mgr. Jan Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam en ds. René de Reuver, scriba generale synode van de Protestante Kerk, voor. 

De Britse ambassadeur Joanna Roper houdt een toespraak. Aan de ambassadeur wordt het condoleance-register overhandigd, dat sinds het overlijden van de koningin door velen in de kerk is ondertekend. 

Kijk deze uitzending online terug

Prinsjesdagviering

Op dinsdag 20 september om 10.30 uur vindt de Prinsjesdagviering plaats in de Grote Kerk De KRO-NCRV zendt de viering live uit op NPO2. Ook hierin gaat ds. René de Reuver voor.

Het thema is ‘Verdragen, verzoenen, verbinden’. “Aanleiding voor dit thema zijn de toenemende polarisatie en de animositeit in de samenleving die in aantal en omvang alleen maar lijken toe te nemen. Ons antwoord richt zich daarentegen op verdraagzaamheid over het anders zijn, verzoening wanneer het gaat en verbinding tussen mensen en groepen die op het eerste oog vooral verschillen, maar zodra zij in gesprek gaan en naar elkaar luisteren vooral overeenkomsten ontdekken. Allemaal mensen. Met alle soorten crises waar we nu mee te maken hebben en nog krijgen, is het zaak de rijen te sluiten, in gesprek te blijven met elkaar en het politieke bestuur op zijn verantwoordelijkheden te wijzen.”

Het is ook mogelijk om deze viering bij te wonen. Hiervoor moet men zich wel aanmelden

Foto: Nicolaasbasiliek Amsterdam

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)