Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Adem weer op tijdens Inspiratiefestival op Terschelling

In oktober is het eiland Terschelling decor voor het derde Inspiratiefestival. Met een programma vol vieringen, spirituele wandelingen en muziek vormt het een inspiratiebron voor de dagelijkse en religieuze praktijk. Een goede gelegenheid om als kerkenraad of groep gemeenteleden samen te beleven. Ook deelnemen? Meld u snel aan!

Met theater, vieringen in kerk en kroeg, lezingen, spirituele wandelingen, bibliodans en veel muziek en cultuur is het Inspiratiefestival, na corona, meer welkom dan ooit. Het festival, dat georganiseerd wordt door alle kerken op Terschelling, de Protestantse Theologische Universiteit, de Protestantse Kerk en de Raad van Kerken, vindt plaats van vrijdag 22 oktober t/m zondag 24 oktober. Medewerking wordt onder meer verleend door René de Reuver, Gert-Jan Segers, Herman Wijffels en Stefan Paas.

Veelkleurig programma

De Protestantse Kerk biedt tijdens het festival verschillende programma’s aan.

  • In het kerklab laten bevlogen en geïnspireerde mensen bestaande kaders van kerk-zijn los en ontwerpen als pioniers van de toekomst nieuwe vormen.
  • Studenten, twintigers en anderen gaan met elkaar in debat over de toekomst van de kerk. Bestaande kerken verliezen hun grip op veel studenten en twintigers. Welke kansen zijn er?
  • In een omgeving met kaarslicht en kunst wordt meditatieve synthesizermuziek op basis van monastieke liederen geïntroduceerd.
  • De workshop ‘Jona en de elementen op het strand’ bepaalt deelnemers in weer en wind bij belangrijke levensvragen.
  • De natuur op Terschelling is uitnodigend om een eigen ‘geloofsmozaïek’ te maken, een geloofsafdruk, een levensspoor, een voetafdruk van de aarde.
  • In de Kliederkerk ontdekken jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van bijbelverhalen.
  • Een film over een jonge moslim die in Nederland zoekt op welke manier hij zijn islamitische identiteit vorm kan geven, maakt zaken als herkenning en vervreemding bespreekbaar in het nagesprek.
  • En hoe beleef je samen met stadswijk- of dorpsbewoners een betekenisvol feest of ritueel, zoals een gedachtenismoment, een lokale Passion of een kerstwandeling? Ontdek hoe je samen met de buurt hoop, troost en saamhorigheid kunt ervaren. 

Op de hoogte blijven

Het volledige programma vindt u hierSchrijf u in voor de nieuwsbrief op inspiratiefestival-terschelling.nl

Aanmelden voor het Inspiratiefestival

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)