Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Alles weten over de kerstcampagne in 2022? Doe mee met de webinars in juni!

In de kerstcampagne van 2022 vraagt Kerk in Actie opnieuw aandacht voor de schrijnende situatie van vluchtelingenkinderen in Griekenland. Zij hebben onze steun nog steeds heel hard nodig! Hoe kun je als gemeente meedoen? Tijdens twee webinars in juni praten we je helemaal bij.   

De tent centraal

Als gemeente kun je meedoen met de kerstcampagne van Kerk in Actie in de advents- en kerstperiode. Alvast een tipje van de sluier: je kunt net als in 2021 als gemeente weer een vluchtelingentent aanvragen. Deze tent staat een poosje in de buurt van je kerk en je kunt er van alles rondom organiseren, zoals een ‘Geef licht’-concert. Je krijgt er allerlei materialen bij om de tent in te richten en het verhaal van vluchtelingenkinderen verder te vertellen. 

Om je helemaal bij te praten over de nieuwe kerstcampagne en wat Kerk in Actie nog meer organiseert in het seizoen 2022/2023, organiseren we in juni twee webinars. Ben je diaken, predikant, kerkelijk werker of zwo-lid in jouw gemeente, doe mee op maandag 13 of dinsdag 14 juni en ontdek hoe je als gemeente in de adventsperiode in actie kunt komen voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. 

Wat kun je verwachten?

  • Een uitgebreide beschrijving van de kerstcampagne 2022
  • Informatie over het bestellen van de vluchtelingententen en de concerten
  • Vooruitblik op het seizoen 2022-2023 en de drie campagnes
  • Doorlopend ruimte voor vragen

Doe mee

Deelnemen aan de webinars kan door je op te geven via het onderstaande formulier. Een dag van tevoren ontvang je van de consulenten een link om mee te doen met het betreffende webinar.

Vul uw adres indien u een abonnement op het magazine wilt:

Uitzichtloosheid in Griekse kampen

Vluchtelingen in Griekenland hebben nog altijd te maken met extreme omstandigheden. Onder hen zijn veel kwetsbare kinderen. “In de vluchtelingenkampen is gebrek aan alles: schoon drinkwater, medicijnen. Maar de uitzichtloosheid, het jarenlange, onzekere wachten is misschien wel het ergst van alles. Dat is de dagelijkse realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien,” vertelt Daan Verbaan, relatiebeheerder Europa bij Kerk in Actie. “We blijven aandacht vragen voor hun situatie en hen helpen met voedsel, kleding, zorg, onderwijs en waar mogelijk een betere plek. Daarom zetten we vluchtelingenkinderen in Griekenland in de komende kerstcampagne weer centraal.”