Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Anne Burghardt nieuwe secretaris-generaal Lutherse Wereld Federatie

De Raad van de Lutherse Wereldfederatie (LWF) heeft theologe Anne Burghardt uit Estland gekozen als nieuwe secretaris-generaal. Begin november neemt ze de dagelijkse leiding van de LWF over van dr. Martin Junge die de LWF elf jaar aanstuurde. 

Het is voor het eerst dat een vrouw deze taak gaat vervullen, en voor het eerst iemand uit Oost-Europa. Anne Burghardt (45) nam het bij de stemming op tegen de theoloog Kenneth Mtata uit Zimbabwe, die 42 procent van de stemmen haalde. Burghardt geeft momenteel leiding aan het theologisch instituut van de Lutherse Kerk van Estland. Daarnaast is ze adviseur voor internationale en oecumenische betrekkingen. Ze heeft veel ervaring op het gebied van oecumene.

Samenwerking

Burghardt studeerde theologie in Estland en in Duitsland. Ze is momenteel bezig met het afronden van haar promotieonderzoek. 

Ze vindt haar benoeming een grote eer en is dankbaar voor het vertrouwen dat de leden van de Raad in haar stellen. Ze verheugt zich op de samenwerking met de Raad, met de lidkerken en met verschillende partners, en spreekt de hoop uit dat de LWF een zegen mag zijn voor de bredere kerk en voor de wereld. Wereldwijd zijn 148 kerken lid van de koepelorganisatie LWF.

Stap voorwaarts

De Protestantse Kerk in Nederland is lid van de LWF en heeft de Raad van de LWF laten weten blij te zijn met de benoeming van Anne Burghardt, en dankbaar voor de samenwerking met dr. Martin Junge in de afgelopen jaren. Ze spreekt uit ervan overtuigd te zijn dat de benoeming van Burghardt een stap voorwaarts is in het opnieuw definiëren van wat het is om kerk te zijn in het licht van de vele uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)