Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Bestel nu: Kliederkerk herfstboek - Op reis met Ruth

Wie hoort erbij? Mag ik erbij horen, ook als ik een beetje anders ben? Belangrijke vragen in elk mensenleven die heel actueel zijn, ook in de kerk. Op reis met Ruth, het kliederkerk-thuis-boekje, gaat over deze vragen. Het boekje vol leuke spelletjes, creatieve opdrachten en kliederige knutsels is vanaf nu verkrijgbaar!

Het boekje laat u meereizen met de dappere Noömi en Ruth en ontdekken hoe God juist mensen in zijn plan gebruikt die wij misschien een beetje wereldvreemd vinden. Het boekje wil jong en oud helpen om samen tijd door te brengen, het verhaal te ontdekken en in gesprek te gaan met elkaar en met God. 

Ideeën om het boekje in te zetten en te verbinden met mensen uit (klieder)kerk:

  • Gebruik het boekje voor een contactmoment met gezinnen die niet zo vaak in de kerk komen. Breng dit boekje langs en voeg eventueel een cadeautje toe
  • Deel aan jong en oud in de kerk twee boekjes uit: één om zelf te houden en één om uit te delen aan iemand in je omgeving die mag weten: jij hoort erbij!
  • Maak een whatsappgroep met alle mensen die dat willen, en deel foto’s van de opdrachten, ervaringen met 'Op reis met Ruth' en eventuele vragen. In deze groep kunnen ook dank- of gebedspunten gedeeld worden.
  • Bedenk eventueel dagelijkse of wekelijkse challenges, zoals ‘maak vandaag een foto van jouw brood’, ‘deel je fotostrip’ of ‘waaraan kun je bij jou thuis merken dat je bij elkaar hoort?’
  • Ga als team zelf ook aan de slag met het boekje. Zo kunt u eventuele vragen beantwoorden en eigen ervaringen delen.
  • Nog geen kliederkerk, maar wel benieuwd wat het inhoudt om er een te starten? Download gratis onze mooie brochure via kliederkerk.nl of neem contact met ons op via kliederkerk@protestantsekerk.nl. We komen graag langs om u te laten proeven van kliederkerk!

Kliederkerk in coronatijd

In 'Op reis met Ruth' wordt geen expliciete verbinding gemaakt met de coronacrisis. Daarvoor is gekozen zodat het boekje voor langere tijd bruikbaar is. Natuurlijk is het goed om bij alle plannen de richtlijnen van het RIVM in de gaten te houden. Op kliederkerk.nl staan meer tips over kliederkerk zijn in coronatijd.

Kliederkerk herfstboek ‘Op reis met Ruth’ bestellen