Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Bestel gratis: Kliederkerk doeboek 'Op reis met Ruth'

Wie hoort erbij? Mag ik erbij horen, ook als ik een beetje anders ben? Belangrijke vragen, ook in de kerk. Het doeboek ‘Op reis met Ruth’ gaat over deze vragen en staat vol met leuke spelletjes, creatieve opdrachten en kliederige knutsels. Ideaal voor (klieder)kerken, scholen en clubs om uit te delen.

Bestel hier het doeboek:

Het doeboek, waar Noömi en Ruth centraal staan, helpt jong en oud om samen tijd door te brengen, het verhaal te ontdekken en in gesprek te gaan over God. Bekijk het inkijkexemplaar.

Tips voor (klieder)kerken om alles uit het doeboek te halen

  • Gebruik het boekje voor een contactmoment met gezinnen die niet zo vaak in de kerk komen. Breng dit boekje langs en voeg eventueel een cadeautje toe.
  • Deel aan jong en oud in de kerk twee boekjes uit: één om zelf te houden en één om uit te delen aan iemand in je omgeving die mag weten: jij hoort erbij!
  • Maak een whatsappgroep met alle mensen die dat willen, en deel foto’s van de opdrachten, ervaringen met 'Op reis met Ruth' en eventuele vragen. In deze groep kunnen ook dank- of gebedspunten gedeeld worden.
  • Bedenk eventueel dagelijkse of wekelijkse challenges, zoals ‘maak vandaag een foto van jouw brood’, ‘deel je fotostrip’ of ‘waaraan kun je bij jou thuis merken dat je bij elkaar hoort?’

Ben je benieuwd wat kliederkerk is? Wil je wel eens samen met andere gezinnen leuke activiteiten doen, samen een bijbelverhaal ontdekken en eten? Kijk dan op kliederkerk.nl en ontdek deze creatieve manier van kerk-zijn.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)