Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Bloemschikken op de Floriade

Van 14 april t/m 9 oktober 2022 vindt in Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats. De kerken van Almere zijn op de Floriade aanwezig met een Tiny Church, waar iedere week een symbolisch bloemstuk zal staan.

De Tiny Church, die plaats biedt aan 50 mensen, zal een plaats zijn voor bezinning en verwondering. Bij de kleinschalige kerk wordt ook een beeldentuin met twaalf kunstwerken en een labyrint ingericht. Bezoekers kunnen er de pracht van Gods schepping en de natuur ervaren en hun eigen spiritualiteit ontdekken. Bijzonder aan het kerkje is niet alleen de kleinschaligheid: het is met zonnepanelen, een zonneboiler en de opvang van regenwater ook geheel zelfvoorzienend. Uniek is ook dat het kerkje met de zon meedraait om zoveel mogelijk zonnewarmte op te vangen.

Iedere week een symbolisch bloemstuk

In de kerk zal iedere week ook een symbolisch bloemstuk staan, dat gemaakt is aan de hand van verschillende thema’s, met gebruik van natuurlijke materialen. De bloemstukken worden gemaakt door vrijwilligers uit het hele land, en zullen steeds een week lang in de Tiny Church te bewonderen zijn. De ‘Werkgroep Symbolisch Bloemwerk Floriade’* coördineert het maken van de bloemstukken.

Bloemschikkers gezocht

De werkgroep is op zoek gegaan naar bloemschikkers die één of meerdere weken een passend en natuurlijk bloemstuk willen verzorgen. Inmiddels zijn er genoeg bloemschikkers gevonden die een bloemstuk gaan maken. Zij zullen bij het maken van hun stukken zoveel mogelijk gebruikt maken van natuurlijke materialen die in de eigen omgeving te vinden zijn. 

Heb je de brochure bloemschikken voor de Veertigdagentijd en Pasen 2022 al gratis aangevraagd? Dat kan hier:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)