Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Stichting Gave maakt brochure over het dopen van asielzoekers

De laatste jaren is er een groeiende groep asielzoekers die zich bekeert tot het christelijke geloof en gedoopt wordt. Stichting Gave heeft daarom een brochure voor kerken gemaakt over het dopen van asielzoekers.

Doopverzoek vluchtelingen

Vele kerken krijgen een doopverzoek van asielzoekers, dat is complex omdat de bekering een grond kan zijn voor een verblijfstatus; Wil deze vluchteling zich laten dopen omdat hij oprecht christen is geworden, of speelt ook het verkrijgen van een verblijfstatus een rol? Gave ziet dat kerken heel divers omgaan met deze situaties.

Er zijn kerken waar te snel wordt gedoopt. Met de brochure ‘In goede aarde’ wil Gave kerken een duidelijke handreiking geven over doop van asielzoekers. De brochure geeft ook advies voor het proces naar de doop en een goede nazorg na de doop. Ook is informatie over de asielprocedure, hierbij gaat de brochure o.a.in op de verklaringen die kerken kunnen geven als ondersteuning van de procedure.

Ervaringsdeskundigen

‘In goede aarde’ is tot stand gekomen met inbreng van diverse ervaringsdeskundigen uit het werkveld. Er is een breed draagvlak voor de inhoud van de brochure; dit wordt zichtbaar in de ondersteunende organisaties: Protestantse Kerk in Nederland, Samen Kerk in Nederland (SKIN), EA-EZA en Evangelie & Moslims.

De brochure is gratis te downloaden op de website van gave.

Lees ook:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)