Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

CIO presenteert corona-handreiking voor kerken

Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) heeft een corona-handreiking voor kerken geschreven die met verschillende scenario’s rekening houdt. Op deze manier kunnen gemeenten vooraf zien welke maatregelen passen bij welke situatie.

De rijksoverheid heeft aan alle maatschappelijke sectoren (horeca, zorg, sport, vrijwilligerswerk) gevraagd om te komen met plannen voor het geval in het winterseizoen de COVID-19 besmettingen weer toenemen. 

Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken heeft hiervoor een handreiking geschreven die met verschillende scenario’s rekening houdt. Op deze manier kunnen gemeenten vooraf zien welke maatregelen passen bij welke situatie. Ook bevat deze handreiking een toelichting waarin ook verwezen wordt naar aanvullende informatie.

Momenteel stijgt het aantal besmettingen. De Protestantse Kerk adviseert om de om de basisregels hygiëne in acht te nemen en rekening te houden met kwetsbare groepen in de gemeente. Zo zijn er bijvoorbeeld gemeenten die een gedeelte van de kerk hebben aangewezen als een plek waar men anderhalve meter afstand houdt.

Download corona-handreiking voor kerken

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)