Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Collecteer online mee voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Van 22 t/m 27 november gaan 7500 collectanten in honderden plaatsen in Nederland namens Kerk in Actie huis aan huis collecteren voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. U kunt ook meedoen, gewoon vanuit huis! Maak uw eigen online collectebus aan en vraag uw familie en vrienden via WhatsApp of social media om een gift in uw digitale bus. Samen kunnen we veel kwetsbare kinderen een sprankje hoop bieden.

Online collectebus aanmaken

In Griekenland verblijven tienduizenden vluchtelingenkinderen in zeer slechte en onzekere omstandigheden. Onze hulp is dringend nodig. U kunt meedoen, gewoon vanuit huis. Maak uw eigen collectebus aan op kerkinactie.digicollect.nl en vraag uw familie en vrienden via WhatsApp of uw social mediakanalen om een bijdrage in uw digitale bus.

Maak je eigen online collectebus aan

Lydia deed vorig jaar al mee als online collectant. Ze was verbluft over het resultaat: “Toen ik werd gevraagd om een online bus aan te maken, heb ik dat meteen gedaan. Ik heb de bus nog dezelfde avond gedeeld met familie en vrienden via WhatsApp. Een paar uur later zat er al ruim 300 euro in. Zo makkelijk kan het gaan, heel leuk!”

Indringende verhalen

Met een landelijke huis-aan-huis- en online collecte en een indringende kerstcampagne vraagt Kerk in Actie de komende weken aandacht voor de schrijnende situatie van vluchtelingen in Griekenland. Directeur Jurjen de Groot: “We kunnen niet wegkijken, het is onze verantwoordelijkheid om er voor vluchtelingen te zijn.” De schrijnende situatie van vluchtelingenkinderen staan centraal. “Hun situatie is zo urgent,” zegt De Groot. “We geloven dat deze kinderen recht hebben op een beter leven. We helpen hen met voedsel, kleding, zorg en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen. Door de indringende verhalen van Ilana, Asif, Ibrahim en Dunia - die allemaal als vluchteling in Griekenland verblijven - horen we hoe het is om als kind alles achter te moeten laten, en naar een vreemd land te gaan waar je ook niet welkom bent.”

De kerk helpt Dunia en haar familie

“Ik ben Dunia en kom uit Gaza. Wij zijn gevlucht nadat er een bom op ons huis was gevallen. Het huis stortte in, mijn opa en oma zijn daarbij omgekomen. We zijn halsoverkop via Egypte naar Turkije gereisd. In een rubberbootje staken we over naar Griekenland. Samen met mijn ouders en vijf jongere broertjes en zusjes kwam ik in een vluchtelingenkamp terecht. Het was daar niet fijn. We wonen nu in een kleine flat in Athene, dat is veel prettiger dan in het kamp. De kerk helpt ons met voedselpakketten en ik kan hier ook naar school. Ik hoop dat ik later dokter kan worden en veel mensenlevens kan redden.”Lees haar hele verhaal op kerkinactie.nl/dunia

Gratis kerstmagazine

Lees alles over het werk van Kerk in Actie voor vluchtelingen in Griekenland en wereldwijd én de verhalen van Dunia, Ilana, Ibrahim en Asif in het gratis kerstmagazine Geef licht. Vraag het magazine met adventsslinger aan, voor uzelf of voor al uw gemeenteleden, via kerkinactie.nl/kerst. 

Lees hoe Kerk in Actie vluchtelingen in Griekenland helpt: