Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Collecteer voor slachtoffers aardbeving

Kerk in Actie roept diaconieën op te collecteren voor de slachtoffers van de aardbeving. Kerk in Actie is onderdeel van Giro555.

Daarnaast is Kerk in Actie in Syrië al jarenlang actief. Er zijn goede contact met Syrische kerken. Deze kerken vangen zoveel mogelijk dakloze mensen op en voorzien hen van maaltijden, medicijnen en dekens. Anderen krijgen dakzeilen waarmee ze zich in hun beschadigde huis zo goed mogelijk kunnen beschermen tegen neerslag en kou. 

Materiaal bij collecte

Bij deze extra collecte is een indrukwekkend filmpje gemaakt op basis van het lied ‘Ontferm U, Heer’, afgewisseld met beelden uit Turkije en Syrië. Het filmpje kan bijvoorbeeld bij de collecte of de gebeden gebruikt worden en is te downloaden op de speciale pagina voor de noodhulp in Syrië. Daar is ook een collectesheet, een kerkbladbericht en de gegevens om de opbrengst van de collecte over te maken te vinden.

Lees meer op het werk van Kerk in Actie in de getroffen gebieden

 

Foto: ANP

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)