Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Collecterooster 2022 en nieuwe actiegids beschikbaar

In het nieuwe collecterooster staan collectedoelen waarmee missionaire, diaconale en jongerenprojecten van de Protestantse Kerk gesteund kunnen worden. Dit landelijke rooster is te gebruiken als leidraad voor het plaatselijke rooster, waarbij er uiteraard ruimte is voor eigen doelen.

Extra informatie per collecte

Het landelijke collecterooster 2022 geeft bij elke collecte een korte omschrijving en soms ook een aansprekend persoonlijk verhaal dat bij de aankondiging van de collecte te gebruiken is.

Het rooster houdt rekening met vier- en gedenkdagen zoals bevrijdingsdag, Wereldvluchtelingendag en Eeuwigheidszondag. Ook de actualiteit is meegenomen: rond de start van het WK-voetbal wordt er bijvoorbeeld gecollecteerd voor arbeidsmigranten in de Golfstaten. Daarnaast bevat het collecterooster tips voor een maximale opbrengst van een (online) collecte. 

Kom in actie

De zondagse collecte is natuurlijk niet het enige moment om geld in te zamelen voor een project. In de nieuwe brochure ‘Kom in actie!’ staan allerlei uitgewerkte acties waarmee de hele gemeente in beweging kan komen. De meeste van deze ideeën komen uit gemeenten zelf en waren daar een succes: van een ontbijtservice tot een kunstkalender en van een bijbelquiz tot een debatavond. Bij elke beschrijving staat voor wie de actie geschikt is en wat ervoor nodig is om dit te organiseren. De brochure laat met tips en liturgiesuggesties ook zien hoe een project een plek kan krijgen tijdens een viering.

Diakenen, zwo-commissies en kerkrentmeesters krijgen het collecterooster 2022 en de nieuwe actiegids automatisch toegestuurd.

Collecterooster 2022 (pdf) downloaden Collecterooster 2022 (word) downloaden

Actiebrochure downloaden

Ook is een gedrukte versie van het collecterooster en de actiegids gratis (na) te bestellen.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)