Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Contante giften niet meer fiscaal aftrekbaar

Giften die u doet aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waaronder plaatselijke gemeenten van de Protestantse Kerk in Nederland, zijn onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Vanaf 2021 zijn giften die u in contanten doet echter niet langer fiscaal aftrekbaar. Wilt u nu uw gift fiscaal kunnen aftrekken, dan kan dat alleen via een bancaire overboeking.

Het einde van deze fiscale aftrek geldt zowel voor particulieren als bedrijven.

Bancaire overboeking

Om een gift fiscaal af te kunnen trekken, moet u een gift met schriftelijke bewijzen kunnen onderbouwen. Bij een contante gift kon dat tot en met 2020 via een kwitantie. In de praktijk bleek dit echter fraudegevoelig. Zo zijn er giften met kwitanties aangetoond die nooit bij het goede doel zijn aangekomen. Wilt u in 2021 uw gift fiscaal kunnen aftrekken, dan zult u de gift dus via een bancaire overboeking moeten doen.

Heeft u vragen?

Voor al uw vragen over verzorging van vermogensrechtelijke aangelegenheden van uw gemeente, invullen van jaarrekening of het programma FRIS kunt u een kijkje nemen op onze themapagina Kerkbeheer of op werkdagen telefonisch contact opnemen via 030-880 1880.

Lees ook:

Foto: Unsplash.com

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)