Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Hoorspel met vertellingen 'De Bijbel om je oren'

‘De Bijbel om je oren’ is een hoorspel met spannende vertellingen, nieuwe liedjes en checkvragen, speciaal voor kinderen tot ca 12 jaar. Voor tijdens het spelen, in de auto onderweg, op zondag nu het ‘naar-de-kerk-gaan’ soms even anders gaat door corona. Of samen met je hele klas of met je club. En voor ouders ook stiekem leuk om mee te luisteren.

“Ik zocht iets voor onderweg. Een soort hoorspel over een Bijbelverhaal. Zodat ik mijn kinderen tijdens een lange autorit toch inhoudelijk wat mee kon geven. Iets zonder beeld of schermpjes. Iets dat hun eigen fantasie zou prikkelen. Na wat googelen vond ik niet wat ik zocht. Goed, dacht ik. Ik ben niet voor niets theatermaker. Laat ik dit idee zelf maar eens een keer uitwerken.”

Anneke Doest houdt van verhalen vertellen. Ze werkt al jaren als theatermaker en speelt en schrijft onder andere musicals voor jeugdtheater De Vliegende Speeldoos. Afgelopen jaar stortte ze zich samen met haar man Henk Doest (muzikant en producer) op dit hoorspel-idee. Wat begon op de zolderkamer met een scriptje met dialogen en simpele liedjes, is inmiddels uitgegroeid tot een totaal nieuw concept: De Bijbel om je oren.

Twaalf afleveringen

Ze kozen voor de verhalen van Daniël vanwege zijn spannende avonturen. Inmiddels zijn er al twaalf afleveringen gemaakt van ongeveer 8 minuten per stuk. Het zijn twee series geworden vol spannende vertellingen, checkvragen zodat de luisterende kinderen de antwoorden mee kunnen roepen en nieuwe liedjes. 

Dus God bestaat echt?

“Zelf werden we ook weer verrast door deze spannende verhalen. Want wat maakt Daniël veel mee! Hij wordt gevangengenomen, wordt raadsman van veel Babelse en nogal ijdele koningen en ondanks dat zijn leven gevaar loopt, blijft hij trouw aan God. Dat trof ons ook weer. Hoe doet hij dat?

De reacties zijn positief: kinderen die hele stukken tekst mee kunnen praten, top-10-favoriete-zinnen-van-kinderen en ouders tot diepere geloofsgesprekken in het gezin: ‘Is dit echt gebeurd?’ En: ‘Dus God bestaat echt?”

Lees meer over ‘De Bijbel om je oren’