Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

'De kerk? Een mooi gebouw met mooie raampjes...'

Hoe denken jongeren over de kerk en het geloof? Voer eens een open gesprek met de jongeren in jouw groep over dit thema. Bij de start van dit gesprek kun je deze video gebruiken, waarin jongeren vertellen hoe zij naar de kerk kijken.

In deze video vroegen we jongeren op straat én jongeren die betrokken zijn bij een kerkelijke activiteit. Voor sommige tieners is de kerk een ver-van-mijn-bed-show ("een mooi gebouw met mooie raampjes)" of saai, andere typeren de kerk als een gemeenschap met aardige mensen. Jongeren geven ook hun ideeën over hoe de kerk meer jongeren zou kunnen aanspreken.
Je ziet in deze video maar een paar jongeren, en hét antwoord op de vraag hoe je jongeren betrekt, is niet zomaar gegeven. Maar het is waardevol om over het thema 'jongeren en de kerk' een gesprek te voeren met de jongeren en te luisteren naar de eerlijke antwoorden van jongeren. Wat vinden de jongeren in jullie groep van de antwoorden in de video? Hoe geloven zij en hoe willen zij daar vorm aan geven? En wat zijn hun ideeën en suggesties voor de kerk? 

Misschien herkennen de jongeren zichzelf niet in het filmpje, maar horen ze deze meningen wel om zich heen. Wat vinden hun vrienden of klasgenoten ervan dat ze naar de kerk gaan? En hoe gaan ze ermee om als ze op onbegrip stuiten?

Bekijk samen het filmpje en ga aan de slag met deze werkvorm 'Jongeren en de kerk'.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)