Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

'Een saaie preek is niet erg' - podcast over jongeren en preken

Jongeren en preken, hoe breng je die twee werelden samen? Martine Versteeg sprak met Nelleke Plomp en Paulien Vervoorn over deze vraag voor de Innov8-podcast. Het leverde een levendig gesprek op met praktische tips en verrassende inzichten.

Nelleke Plomp doet namens de Protestantse Kerk in Nederland al een aantal jaar onderzoek naar jongeren en preken. Volgens haar is een saaie preek niet erg. "Je weet ook niet altijd meer wat je gisteren hebt gegeten. Je eet niet iedere avond spectaculair. Maar het is wel belangrijk dat je jezelf blijft voeden. Nou, dat geldt ook voor het wekelijks luisteren naar een preek."

Onderzoek

Plomp sprak voor haar onderzoek met verschillende groepen jongeren en met predikanten uit protestantse gemeenten over wat jongeren in de preek raakt en wanneer ze God ervaren. 


Ook schreef ze mee aan een
brochure met tips voor predikanten die jongeren meer willen betrekken bij de preek.

INNOV8

In de INNOV8-podcast delen experts uit het MissieNederland-netwerk hun kennis en expertise op het gebied van jeugdwerk. INNOV8 is een netwerk van professionals in en om de kerk met hart voor de volgende generaties. 

Foto: Unsplash

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)