Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Eerste ambulant predikant aan de slag: ds. Els Visser en Spijkenisse hebben de primeur

De eerste vier ambulant predikanten zijn begonnen. Ds. Els Visser had de primeur: ze begon op 19 augustus als ambulant predikant in de protestantse gemeente Spijkenisse.

Het blijkt dat de gemeenten die op zoek zijn naar een tijdelijk predikant de dienstenorganisatie goed weten te vinden. Op 1 september, de officiële ingangsdatum, is er contact met 16 gemeenten over een ambulant predikant en zijn er zes overeenkomsten getekend.

De belangstelling en het enthousiasme van predikanten is groot; de medewerkers van de mobiliteitspool van de dienstenorganisatie voerden vele gesprekken. Er is nu een lijst met bijna 60 predikanten die ingezet willen worden als ambulant predikant. Zij nemen een schat aan ervaring mee waar gemeenten echt mee geholpen zullen zijn. 

Spreiding is goed

Opvallend is dat de spreiding van ambulant predikanten over het land goed is, maar dat de verzoeken uit gemeenten zich concentreren in Noord- en Zuid-Holland, Groningen en Friesland. De hoop is dat ook het midden en zuiden van het land zullen volgen. De meeste gemeenten vragen om een predikant voor 16 tot 18 uur, maar minder is ook mogelijk.

Ook iets voor uw gemeente?

Heeft uw gemeente een periode waarin de predikant afwezig is? Bijvoorbeeld door ziekte of zwangerschapsverlof? Of zoekt u een predikant voor het reguliere werk in de vacaturetijd? Dan is een ambulant predikant de oplossing voor uw gemeente.

Kenmerkend voor ambulant predikanten is dat zij hun ervaring als gemeentepredikant koppelen aan een flexibele inzet. Zij kunnen de taken vervullen die gemeenteleden niet zelf over kunnen nemen. Zo wordt een gat in het gemeentewerk voorkomen. 

U kunt contact opnemen met de dienstenorganisatie voor meer informatie.

 

 

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)