Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Europese kerken in actie voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Ook in andere Europese landen zetten kerken en mensenrechtenorganisaties zich in voor hervestiging van minderjarige vluchtelingen die vastzitten op de Griekse eilanden. Een impressie.

België - De Verenigde Protestantse Kerk in België doet mee met een actie van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Duitsland - De Evangelische Kirche in Deutschland heeft zich duidelijk uitgesproken voor opnamen van jonge vluchtelingen en er kwam een verklaring tijdens de ‘Interkulturelle Woche’ waar ook de Orthodoxe Kerk aan meedoet.

Italië - Hier bepleitte de Italiaanse Protestantse Kerk (FCEI) al begin maart een model van humanitaire corridors om de situatie van kwetsbare vluchtelingen te verbeteren.

Oostenrijk - De Diakonie in Oostenrijk en het Europese diaconale platform Eurodiaconia doen mee met een in Oostenrijk gestarte petitie van meer dan 100 hulp- en vluchtelingenorganisaties. Zie de website van Refugee Rights Europe. Iedere organisatie kan tekenen op de website van Urgent Letter.

Scandinavische landen - De kerken spraken zich in de Veertigdagentijd uit voor menswaardige opvang en het recht om in de EU asiel aan te vragen.

Verenigd Koninkrijk - Aartsbisschop Rowan Williams spreekt zich duidelijk uit in een filmpje over kindervluchtelingen van de organisatie Safe Passage.