Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Fonds Kerk en Wereld publiceert jaarverslag 2021: Verbinding brengt ons verder

Vorige week publiceerde Kerk en Wereld, fonds binnen de Protestantse Kerk, het jaarverslag over 2021. Het is voor het bestuur ieder jaar een grote bemoediging om te zien welke prachtige projecten er in Nederland worden opgezet. Commissielid Burret Olde: “De motivatie van veel initiatiefnemers vind ik bewonderenswaardig. Misschien twijfelen sommigen aan de toekomst van de kerk, maar deze initiatieven steunen mij in mijn geloof in God.”

De commissie die de subsidieaanvragen bij fonds Kerk en Wereld beoordeelt is zeer onder de indruk van de creativiteit die de initiatiefnemers in 2021 lieten zien. Olde: "Het is prijzenswaardig dat mensen ook tijdens de pandemie en ondanks de coronamaatregelen wegen vonden om projecten te starten."

Van betekenis

Zo bleef stichting Stadsklooster Mariken door middel van interviews actief zoeken naar welke kansen de coronacrisis de samenleving biedt. Ook lag het project 'Zeven wegen van Barmhartigheid' van De Roos van Culemborg niet stil. Geheel volgens hun overtuiging dat je in de samenleving van betekenis bent door barmhartig te zijn, werkten de initiatiefnemers standvastig door aan hun boek, werkschrift en exposities.

Deze projecten vind je nog meer in het jaarverslag:

  • Rotterdam Gezond en Wel: maakt psychische problemen onder Afrikaanse Rotterdammers bespreekbaar.
  • Genoeg om te leven in gemeenschappen: helpt mensen vanuit een christelijke bron om  eerlijker en duurzamer te leven.
  • De passie van nu: een voorstelling met het lijdensverhaal van Jezus als uitgangspunt, waarbij overeenkomsten tussen verschillende religies centraal staan. 

Benieuwd naar een volledig overzicht van alle projecten die in 2021 subsidie ontvingen van fonds Kerk en Wereld? Download het jaarverslag

Zelf subsidie ontvangen?
Elk project dat subsidie ontvangt van het fonds, voldoet aan een aantal eisen. Het is voor fonds Kerk en Wereld belangrijk dat een project een christelijk-oecumenische component bevat. Daarnaast moet het vernieuwend en overdraagbaar zijn, zodat ook andere plaatsen in Nederland een soortgelijk initiatief kunnen opstarten. 

We nodigen je van harte uit om een subsidieaanvraag te doen als je inspiratie hebt voor een project dat aan deze voorwaarden voldoet. Wie weet sta jij volgend jaar met een grote foto en artikel in het jaarverslag!

Benieuwd wie jouw subsidieaanvraag beoordeelt? In het jaarverslag vind je op pagina 26 een interview met drie commissieleden. Zij vertellen iets over het proces van toekennen van subsidie en het soort projecten dat ze dit jaar graag zien. Spoiler: het woord ‘verbinding’ staat centraal!

Lees meer over het project 'Genoeg om te leven in gemeenschappen':

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)