Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Fonds Kerk en Wereld stelt 150.000 euro beschikbaar voor projecten die verbinden

Droomt u van een wereld waar we meer met elkaar in verbinding staan? Een samenleving die een grotere impact maakt in het leven van een ander? En hebt u ideeën voor een initiatief dat samenbrengt? Fonds Kerk en Wereld stelt 150.000 euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan verbinding. “Met dit bedrag willen we een kans geven aan projecten die een grote groep mensen inspiratie bieden.”

Het verbinden van mensen is een belangrijk speerpunt voor Kerk en Wereld, fonds binnen de Protestantse Kerk. Daarom stelt het fonds dit najaar een groot bedrag beschikbaar voor vernieuwende initiatieven die groepen mensen, die ver van elkaar af staan, met elkaar samenbrengen, ongeacht geloof, kleur en achtergrond. Initiatieven die wederzijds begrip versterken en mensen stimuleren om blijvend samen op te trekken. Maximaal vier projecten zullen op deze manier gefinancierd worden.

Geloof in het dagelijks leven

De initiatieven hoeven niet evangeliserend te zijn, maar wel laten zien hoe geloof handen en voeten kan krijgen. “We willen een kans geven aan projecten die een grote groep mensen inspiratie bieden”, zegt Marieke den Braber, bestuursvoorzitter van Kerk en Wereld. “We zijn op zoek naar projecten die laten zien wat mensen met hun christelijk geloof doen in het dagelijks leven. Dan kun je denken aan een vorm als een theatervoorstelling, of iets in de categorie sport en welzijn. Gebieden waar mensen elkaar tegenkomen in de samenleving, daar waar de ontmoeting plaatsvindt.” 

Meer impact

Het fonds financiert normaal gesproken vooral kleinere projecten, dit grote bedrag is speciaal. “Een groter bedrag maakt een groter project met meer impact mogelijk”, meent Marieke den Braber. “Zo kunnen projecten landelijk aandacht genereren en christelijke inspiratie in de hele samenleving laten zien.” Het fonds hoopt zo bij te dragen aan een stukje verbinding tussen bevolkingsgroepen, buurtgenoten en geloofsgenoten.

Projectvoorstellen kunnen tot 1 december a.s. worden aangemeld via onderstaand aanmeldformulier. Daarna worden de voorstellen beoordeeld en wordt een aantal projecten uitgenodigd voor een pitch. 

De voorstellen moeten aansluiten bij minimaal één van de thema’s van Kerk en Wereld en vernieuwend zijn. “Het is belangrijk dat mensen bij inschrijving goed naar onze criteria kijken”, zegt Den Braber. “Maar schrijf ook in als je minder nodig hebt, het project mag kleiner zijn dan 50.000 euro, als het maar voor veel mensen impact heeft. We zoeken projecten die veel mensen bereiken.”

Kerk en Wereld

Fonds Kerk en Wereld stimuleert activiteiten op het grensvlak van geloof en samenleving door (reguliere) subsidie te geven aan grote en kleine initiatieven rond drie thema’s: verbinden, christelijk geloof actualiseren en praktiseren en ontmoeting tussen levensbeschouwingen.

Het fonds is onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland. Meer informatie is te vinden op protestantsekerk.nl/kerkenwereld.

Meld uw project aan:

Lees ook: