Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Fototentoonstelling Protestantse Gemeente Heusden geeft beeld van kerkelijk leven tijdens corona

De impact die de coronacrisis heeft gehad op het leven in en rond de Protestantse Gemeente van Heusden. Dat is het thema van een fototentoonstelling die sinds september te zien is in de kerktuin van de Catharijnekerk in Heusden.

"Toen er vanwege de coronabeperkingen geen kerkgangers meer welkom waren, gingen de kerkdiensten toch door. Alleen werden ze uitgezonden op een eigen YouTubekanaal. Zo werden ook doordeweekse activiteiten met het nodige kunst- en vliegwerk voortgezet. Toen het we in de zomer weer konden samenkomen en samen zingen, werd het tijd voor om de terug te blikken en een tussentijdse balans op te maken”, licht predikant Frans Willem Verbaas toe.

Mondkapjes, thuis op de bank

Regelmatig maakten gemeenteleden in het afgelopen jaar foto’s van het geïmproviseerde kerkelijk leven. Een aantal daarvan is te zien in de kerktuin. Een van de foto’s toont een grootvader die met een mondkapje op zijn kleinkind de kerk binnendraagt. Een andere foto laat in een enorme kerkruimte een handjevol mensen zien, die bij elkaar uit de buurt blijven. Te zien is hoe kerkleden thuis op de bank, met de hond op schoot, een kerkdienst meemaken via een iPad. De foto-expositie laat ook zien hoe leden van de kerk de plotselinge rust van de coronacrisis gebruikten om hun eigen creativiteit te herontdekken. 

De foto's zijn afgedrukt op weerbestendig plaatmateriaal en hangen aan de buitenmuren van de kerk, Burchtstraat 2 in Heusden.

Foto: Protestantse Gemeente Heusden | Tekst: Hans van den Eeden | Bron: Brabants Dagblad