Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Fruitful City op Floriade geopend: de schepping in geuren en kleuren

De opening van Fruitful City: een prachtig aangelegde tuin op de Floriade 2022 met onder andere de Tiny Church en 12 kunstwerken die de vruchten van de Geest uitbeelden. Op eerste Paasdag was de opening.

Het thema van de Floriade is ‘Growing Green Cities’. De initiatiefnemers van het project Fruitful City zagen al snel een link naar de laatste hoofdstukken van de Bijbel. “In Openbaring beschrijft het visioen de ideale stad, omringd door een paradijselijke tuin”, zegt Pieter ter Veen, voorzitter van Stichting Kerk op de Floriade.

Tiny Church

De stichting kreeg de vrijheid om op stuk grond van de Floriade dit visioen te verbeelden. Zo werd er onder andere een Tiny Church gebouwd. Het unieke van de Tiny Church is dat hij voor zijn eigen energie zorgt. Zonnepanelen zorgen voor elektriciteit en een zonneboiler zorgt voor warm water en verwarming. Om zoveel mogelijk zonnewarmte op te vangen, draait de Tiny Church met de zon mee. 

In deze kleine kerk kunnen vieringen worden gehouden, maar ook in de tuin eromheen is voldoende gelegenheid voor zingeving.

Sculpturen

In deze aangelegde tuin zijn 12 kunstwerken te zien die de vruchten van de Geest verbeelden. Kunstenaar Jacqueline Snoek maakt het beeld ‘Trouw’, dat bestaat uit een ring van hout als basis, verbonden met een ring van steen. 

“Natuurlijke elementen die met elkaar verbonden zijn, zoals wij verbonden zijn met de aarde”, vertelt ze. “Wij mensen zijn ondergeschikt aan de natuur. Als die er niet is, kunnen wij niet leven. We hebben ons leven eraan te danken. Alleen al daarom is het zaak dat wij de aarde en de natuur trouw blijven.”

Kunstenaar Marijke Bolt maakte deze duif: “De duif is het teken dat Gods vrede in ons wil komen.”

Dit prachtige beeld is in brons gegoten en reflecteert het zonlicht. 

Houd voor meer foto’s en verhalen van de kunstenaars onze social media-kanalen in de gaten!

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)