Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Ga in gesprek over het thema van de Protestantse Lezing 2021

In de Protestantse Gemeente Oudega gaan ze op zaterdag 30 oktober met elkaar in de kerk op groot scherm de protestantse lezing kijken. Ds. Lydia Veerman nam dit initiatief omdat de lezing raakt aan actuele thema’s die in de gemeente leven. “De vraag of de toekomst afhankelijk is van God of van de mens, is een vraag die hier in de gemeente ook leeft en op verschillende manieren beantwoord wordt.”

Veerman vindt het bijzonder dat deze sterrenkundige en fotograaf van het zwarte gat ook een gelovig mens is. “Heino Falcke laat zien dat geloof en wetenschap elkaar niet uitsluiten, maar elkaar nodig hebben.”

Daarover gaan de aanwezigen na de lezing met elkaar in gesprek. “De avond besluiten we met een hapje en een drankje. Een avondje uit, maar dan in de kerk!”

Gespreksmateriaal bij de Protestantse Lezing

Samen naar de lezing kijken en erover in gesprek? Maak dan gebruik van het volgende gespreksmateriaal. Het materiaal is gericht op twintigers en stelt vragen over geloof en wetenschap, duurzaamheid en rentmeesterschap, het heelal en de mens. Maar wie zegt dat deze vragen niet ook relevant zijn voor andere generaties ...

Gespreksvragen bij Protestantse Lezing

Alle informatie over de Protestantse Lezing door Heino Falcke is te vinden op de themapagina:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)