Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Geef vluchtelingenkinderen een stem via kaartenactie

Er móet iets gebeuren aan de onmenselijke situatie van vluchtelingen in Griekenland en ook in Nederland. We kunnen niet langer wegkijken. Ook politici niet! Laten we dit onrecht daarom als kerken samen aanKAARTEN. Doe mee met jouw gemeente!

Laat met je gemeente zien dat jullie erachter staan

Hoe? Door in de adventsperiode massaal een kaartje te sturen naar Den Haag. Dáár zitten de mensen die het huidige harde beleid menselijker kunnen maken. Geef vluchtelingen in Griekenland en Nederland een stem. 

Met de actie roepen we zoveel mogelijk mensen op een kaartje te sturen naar de Tweede Kamer. Niet iedereen zal meteen in beweging komen. Een zetje in de rug vanuit de kerk kan mensen er weer even aan herinneren of op het spoor brengen. Hoe meer mensen meedoen, hoe krachtiger het signaal. Help jouw gemeenteleden ook in actie te komen en laat als diaconie en kerkenraad zien dat je de actie van harte ondersteunt.

Breng de actie onder de aandacht

Een geslaagde actie staat of valt met voldoende aandacht. Probeer de kaartenactie daarom zo vaak mogelijk en op diverse plekken onder de aandacht te brengen:

  • een toelichting tijdens de dienst
  • via de weekbrief of het kerkblad
  • op de website
  • plaats een oproep in de lokale media
  • maak een A4 met meer informatie
  • laat kinderen meedoen op hun eigen manier

Meer informatie over deze kaartenactie

Op kerkinactie.nl/vergeetzeniet vind je het adres en voorbeeldteksten. Ook vind je daar alle benodigde materialen, zoals meer uitleg over hoe je dit als kerk aan kunt pakken, een kerkbladbericht, een afkondiging en een sheet met oproep tijdens de kerkdienst. Alvast bedankt voor je steun. Samen zijn we de kerk in actie, ook als we onrecht aankaarten.

Let op: stuur de kaarten uiterlijk 15 december 2022, voordat kamerleden kerstreces hebben.

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)