Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Gezinshereniging zorgt voor ontroerende Palmpasen in Driebergen

Een kruiwagen vol cadeaus en een roze kinderfiets vormden het middelpunt van de Palmpasen-viering in de Grote Kerk in Driebergen-Rijsenburg. Of eigenlijk niet de spullen die er stonden, maar vooral de mensen die de gemeente ontving. Het Ghanese gezin van Samuel: man, vrouw en drie dochters. Het gezin is na vijf jaar eindelijk weer compleet.

Samuel woonde de afgelopen jaren samen met zijn oudste dochter in Driebergen. Hij is een betrokken lid van de wijkgemeente Catharijne van de protestantse gemeente Driebergen-Rijsenburg. Zijn vrouw en andere twee dochters woonden nog in Ghana. Afgelopen zaterdag kwamen zij - in het kader van gezinshereniging - permanent naar Nederland.

Warm welkom in Nederland

Om dit te vieren bereidde een aantal gemeenteleden een verrassing voor Samuel en zijn gezin voor. Gerdien Ort uit deze gemeente vertelt: “Samuel woont al jaren met zijn oudste dochtertje in Driebergen en zij zijn elke zondag aanwezig in onze gemeente. Ook is Samuel betrokken bij allerlei activiteiten. Voor ons als gemeente is het dan ook vanzelfsprekend dat we dit herenigde gezin tijdens de kerkdienst in het middelpunt zetten.”

Als warm welkom zamelde de gemeente geld en cadeaus in. Letterlijk een kruiwagen vol cadeaus om het gezin op weg te helpen. Met het ingezamelde geld kan Samuel een deel van de kosten voor de drie tickets van zijn vrouw en dochters betalen.

Bidden om kracht

Gerdien: “Onze predikant, Hans Baart, heeft met samen met iemand anders Samuels vrouw met hun tweeling van Schiphol gehaald. En nu stonden ze daar, zondagochtend middenin onze kring. Wat zijn we blij! We hebben Engelse liederen gezongen. Zo zongen we ’Nobody knows the trouble I’ve seen’. Samuel verwachtte dat zijn vrouw en kinderen dat in het Engels mee zouden kunnen zingen. In het gebed werd voor de familie ‘for strenght’ gebeden en in het welkomstwoord werd genoemd dat het een blijde gebeurtenis is, maar er was ook aandacht voor de blijvende zorg om dit gezin. We blijven immers omzien naar elkaar!”

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)