Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Kerk op de Floriade nodigt kerkelijke groepen uit

Van 14 april tot en met 9 oktober vindt in Almere de Floriade plaats. De kerken van Almere bouwden er een tiny church en richtten een beeldentuin in. Kerkelijke groepen kunnen er hun eigen programma beleven.

Tiny church en beeldentuin

Na 5 jaar voorbereiding en dankzij steun van partners, kerken en particulieren realiseerden de kerken van Almere een duurzame tiny church, een labyrint en een bloemrijke tuin met 12 kunstwerken op deze internationale tuinbouwtentoonstelling. Met het thema 'Aandacht voor de schepping van God en zorg voor elkaar' sluiten ze aan bij het thema van de Floriade dat ‘Growing Green Cities’ luidt: hoe bouw je een gezondmakende stad waar mensen tot bloei komen? 

Duurzaam en leefbaar

De Almeerse kerken hebben zich hiervoor laten inspireren door het Bijbels visioen van de stad van de toekomst. Een stad moet duurzaam en leefbaar zijn. Dat vertaalde zich in de tiny church, een kopie van de tiny church van de Almeerse geloofsgemeenschap De Schone Poort. Het gebouw draait mee met de zon, zodat zo veel mogelijk zonne-energie wordt opgewekt. 12 kunstenaars verbeeldden de 12 vruchten van de geest, te zien in de tuin rond de tiny church.

Ruim programma-aanbod

De Protestantse Kerk is partner van Kerk op de Floriade. Dat uit zich in een ruim programma-aanbod van onder meer GroeneKerken, de Dorpskerkenbeweging en Jong Protestant. Individuele gemeenteleden en kerkelijke groepen worden van harte uitgenodigd om hier gebruik van te maken. Zo kun je meditatiewandelingen doen, lezingen en workshops bijwonen, en nog veel meer. Ook voor kinderen en tieners zijn er programma’s beschikbaar. Kijk op fruitfulcity.nl/agenda (de agenda wordt steeds aangevuld). Als je met een groep uit je kerk naar de Floriade komt, meld dat aan, daar wordt rekening mee gehouden. Je kunt ook je eigen programma organiseren in de tiny church en de tuin. Kijk daarvoor op https://fruitfulcity.nl/aanbod/.

Viering

Op zondag 17 april gaat scriba René de Reuver voor in een viering in de tiny church. Dit vormt tevens de officiële opening van Kerk op de Floriade. Tijdens de viering gaat hij in op het visioen van de nieuwe stad uit het bijbelboek Openbaring. Als symbolische handeling wordt 1 van de 12 kunstwerken onthuld. De opening is live te zien (vanaf 14.00 uur) of terug te kijken via het Youtube-kanaal ‘Fruitfulcity op de Floriade’.

Op zaterdag 30 april komt de uitzending van ‘Petrus in het land’ vanaf de Floriade, om 17.10 uur op NPO2.

Foto: Tiny Church op de Floriade | Fotograaf: Peter Lindhout