Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Kerkmusicus hertaalt koralen Matthäus Passion zodat gemeente kan meezingen

Kerkmusicus Marcel den Dulk heeft de koralen van de Matthäus Passion in het Nederlands hertaald en overgezet op gemeente-zang. Samen met een kant-en-klare liturgie voor een korte passie vesper biedt Den Dulk dit materiaal gratis aan.

De Matthäus Passion van Bach is heel populair: de concerten trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Oorspronkelijk was het Bachs bedoeling om het lijdensverhaal binnen de kerk een liturgische plaats te geven in de viering en de gemeente zingende deelgenoot van het verhaal te maken.

Om die reden heeft kerkmusicus Marcel den Dulk de koralen in het Nederlands hertaald en overgezet op gemeentezang-toonhoogte. Zo kan de hele gemeente meedoen en het lijdensverhaal intens meebeleven. Deze nieuwe Nederlandse tekst is inmiddels op een aantal plaatsen zingend uitgeprobeerd en enthousiast ontvangen.

Naast de liturgie is er ook een compleet pakket met MP3-muziekbestanden beschikbaar. Deze bestanden bevatten de orgelbegeleidingen bij de samenzang, bladmuziek en MP3-bestanden om de vierstemmige koorpartijen zelfstandig in te studeren. Dat laatste is wellicht behulpzaam voor de cantorij of het projectkoor van de gemeente.

Vraag gratis de bestanden aan via info@protestantsekerk.nl

Foto: Pixabay

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)