Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Kerst met kliederkerk

Ga mee op reis door het kerstverhaal. Met het doeboek Kliederkerk Kerst kunnen jong en oud samen ontdekken wat Kerst betekent. Een boekje vol leuke opdrachten, spellen, puzzels en gespreksvragen. Ideaal voor (klieder)kerken, scholen en clubs om uit te delen als kerstcadeautje.

Volg de weg van Maria in het nieuwe doeboek en ontdek wat zij meemaakte! Met dit boekje doe je thuis een kliederkerk. Alles is bedoeld om samen te doen: met opa’s, oma’s, ooms 
en tantes, met je gezin of met de buren. Samen ontdek je meer!

Kliederkerk bestaat uit samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Na een aantal ontdekactiviteiten, vind je op pag. 32 tot 35 ideeën om thuis in een kleine viering samen stil te staan bij Kerst, bijvoorbeeld op kerstavond of -ochtend of in aanloop naar het kerstfeest. 

Bekijk het inkijkexemplaar van Kliederkerk Kerst

Doen, maken, praten, lezen

In het doeboek kom je de volgende onderdelen tegen:

  • Doen: kom uit je luie stoel en ga aan de slag!
  • Maken: creativiteit voor jong en oud.
  • Praten: er zijn geen goede of foute antwoorden, maar vragen waarover iedereen wat te zeggen heeft.
  • Lezen: dit is hoe het verhaal in de Bijbel in Gewone Taal staat.

Sommige opdrachten kun je alleen doen, maar voor de meeste vragen en opdrachten heb je elkaar nodig. Gebruik dit boekje eens voor een familiemoment, na het eten of op zondagmiddag. Of bijvoorbeeld tijdens een logeerpartij of vakantie. 

Bestel Kliederkerk Kerst

Programma's voor jong en oud

Aan de hand van het doeboek ontwikkelde kliederkerk het volgende:

  • Kliederkerkprogramma 'Op reis met Maria'. Met dit programma kan je met Kerst kleinschalig en schaalbaar een kerstviering voor kinderen én volwassenen samen organiseren. 
  • Een kliederkerkprogramma voor thuis. Met dit programma creeër je thuis een kliederkerk rond Kerst. Een manier om toch een kerstviering te beleven, iedereen in zijn eigen huis.
  • Een kerstwandeling voor het hele gezin. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor tieners, ouders of opa’s en oma’s. Wandel met het eigen huishouden langs verschillende scènes uit het kerstverhaal en beleef samen het verhaal.
  • Kijktip: Zondag 19 december om 11:00 uur zendt de EO op NPO 2 een kliederkerkviering uit aan de hand van het kliederkerkprogramma 'Op reis met Maria'.

Ben je benieuwd wat kliederkerk is? Wil je wel eens samen met andere gezinnen leuke activiteiten doen, samen een bijbelverhaal ontdekken en eten? Kijk dan op kliederkerk.nl en ontdek deze creatieve manier van kerk-zijn.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)