Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Kinderen geven licht aan vluchtelingkinderen in Griekenland

De kinderen van de BES Club uit Rhoon zamelen geld in voor de kinderen in Griekenland. Dat doen ze via een online collectebus. Er is inmiddels al meer dan € 300,- opgehaald!

Natte tenten, niet genoeg wc’s en douches en te weinig eten. Zo wachten duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die eraan komt. Ze zijn, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten, Azië en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid. Is dit de plek waar ze eindigen? Kerk in Actie is een campagne gestart om in het licht van Kerst voor hen in actie te komen. 

Online collectebus

Ook de kinderen van de BES Club uit Rhoon zamelen geld in voor de kinderen in Griekenland. Ze hebben inmiddels al meer dan € 300,- opgehaald met de online collectebus! Afgelopen vrijdag hadden ze samen een heerlijk kerstdiner waar ook gedoneerd kon worden. Op die manier dragen ze hun steentje bij om ook wat licht te geven aan de kinderen in Griekenland.

Werkelijkheid

In onderstaand filmpje wordt Nick geïnterviewd over hoe het nu is in het vluchtelingenkamp. Hij werkt daar nu een paar weken en ziet met eigen ogen wat er gebeurt. Op die manier kan iedereen zien waar het geld naar toe gaat en wat ervan wordt gekocht. Een duidelijke manier om meer betrokkenheid te creëren. 

 

Nick: "De kinderen hier in het kamp vinden het fantastisch om te horen dat kinderen in Nederland, die het zelf goed hebben, met vriendjes kunnen spelen en lekker kunnen eten, dit soort acties op touw zetten."

In Rhoon voeren ze nog tot 18 december actie voor deze kinderen. Doe ook mee en geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland! Kijk op kerkinactie.nl voor meer informatie.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)