Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Kom als kerk in actie rond The Passion

Grijp de Veertigdagentijd aan als een kans om Jezus’ liefde te delen met mensen van buiten de kerk. Dat kan door als gemeente mee te doen met The Passion 40daagse of het organiseren van een kijkavond.

Uit liefde voor jou

Het thema van The Passion 40daagse is, net als The Passion zelf: Uit liefde voor jou. Deze woorden laten zien dat je voor iemand van betekenis wilt zijn. Jezus heeft ons laten zien hoe je dat kunt doen. Hij gaf zijn tijd, zijn aandacht en zelfs zijn leven uit liefde voor mensen. In de Veertigdagentijd geven we zijn liefde door: aan mensen dichtbij en ver weg.

The Passion 40daagse

Meld je gemeente aan voor The Passion 40daagse (dat kan nog tot en met vrijdag 20 januari). Elke gemeente die meedoet, organiseert een concert én een paaswake; deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Meedoen is eenvoudig en gratis. Bij het organiseren van de paaswake wordt je gemeente ondersteund met ideeën en materialen. Hierbij is alle ruimte voor een eigen invulling. Het aansluitende concert wordt gegeven door artiesten die verbonden zijn aan ‘Zingen in de Kerk’, onderdeel van de Protestantse Kerk. Het enige wat je hoeft te doen is de artiest van je keuze aanvragen. Bovendien krijgt je gemeente een replica van het Passionkruis te leen dat als centraal element ingezet kan worden.

Als je je kerk openstelt en voor een kartrekker zorgt, ben je al een heel eind! 

Aanmelden

Op thepassion40daagse.nl vind je alle informatie over het organiseren van een paaswake en een overzicht van artiesten die jouw gemeente (gratis) kan boeken voor een concert. Via het aanmeldformulier vraag je de artiest van jouw keuze aan. 

Kijkavond in je gemeente

Of zie de Veertigdagentijd als een kans om Jezus’ liefde te delen door bijvoorbeeld een kijkavond te organiseren. Stel je kerk open op Witte Donderdag en nodig mensen uit om The Passion live te komen kijken. Aansluitend kun je in gesprek gaan. Of grijp deze avond aan als een start van bijvoorbeeld de Cursus Vieren, de Alpha Cursus, de Samen tegen Armoede campagne, de Paaschallenge of een andere samenkomst waarmee je mensen de kans geeft om op een laagdrempelige manier kennis te maken met jouw gemeente.

 
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)