Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Maak samen met Kerk in Actie een 'Feest van Hoop' van Pinksteren

Met Pinksteren vieren we dat Gods goede nieuws de wereld over ging en toegankelijk werd in alle talen. Nog steeds trekken mensen uit alle landen en van alle leeftijden zich op aan die eeuwenoude boodschap van hoop. Met de pinkstercampagne ‘Feest van Hoop’ wil Kerk in Actie die hoop doorgeven, ver weg en dichtbij. Ook jouw gemeente kan op allerlei manieren meedoen! 

Vier mee in de pinksterdienst 

Voor de dienst op pinksterzondag zijn er tips en suggesties die predikanten kunnen gebruiken om er een feest van hoop van te maken. Liederen, ideeën en suggesties hoe het thema hoop kan worden verwerkt in de dienst en in de preek. Download de suggesties voor de pinksterdienst. 

Deel de hoop in de kindernevendienst

Voor kinderen is er een kindernevendienstprogramma, met onder andere een kant-en-klaar filmpje en een uitgewerkt programma. Download de suggesties voor de kindernevendienst 

Doet jouw gemeente mee met de pinkstercampagne? Vraag dan de consulent van jullie regio een gratis grote Rainbow aan! Kijk voor de gegevens op kerkinactie.nl/consulenten.

Luister en zing het Rainbowlied 'Feest van Hoop' met de kinderen in je gemeente.

 

Symbolische bloemschikking Pinksteren

Een mooi bloemstuk brengt schoonheid in de kerk, maar een symbolische bloemschikking kan iemand diep raken. Voor de Pinksterviering op zondag 5 juni is er een bloemschikking gemaakt met het thema ‘Feest van de Hoop’. Er is een handige werkbeschrijving bij die je gratis kunt downloaden:

 

Organiseer een kliederkerk ‘Feest van hoop’

Vuur, wind, vreemde talen: pinksteren biedt genoeg om een enerverende kliederkerk te organiseren. Ontdek met elkaar wie de Heilige Geest is en wat ze doet. Bekijk eerst de teamvoorbereiding en kies vervolgens ontdek-activiteiten, ideeën voor de viering en ideeën voor de maaltijd op kliederkerk.nl/pinksteren

Doe mee met de pinkstercollecte  

Met Pinksteren kun je in de kerk collecteren voor het werk in Zuid-Afrika: veel inwoners in de provincie KwaZulu-Natal leven al generaties lang in armoede. Ze geloven niet dat het ooit beter zal worden. Met een ambitieus bijbel- en landbouwprogramma lukt het een Zuid-Afrikaanse organisatie om dit te doorbreken: ze brengen families samen in actie en geven jong en oud hoop. Maak gebruik van (collecte)materialen voor de Pinksterdienst

Acties voor de hele gemeente

Doe je met je gemeente mee met de pinkstercampagne van Kerk in Actie? Kom in actie en organiseer de prachtige sponsorbingo ‘Feest van hoop’, of organiseer een dienstenmarkt. Voor kinderen tot 8 jaar is er een Rainbow-speurtocht, die je als gemeente rond Pinksteren kunt organiseren langs gemeenteleden.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)