Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Materiaal om naar aanleiding van The Passion in gesprek te gaan over het paasevangelie

Traditiegetrouw kijken er miljoenen mensen naar The Passion. De dagen erna wordt er op veel plekken over nagepraat. Bij de koffieautomaat, op de bank, in de kantine. Daarom is er dit jaar voor het eerst het boekje Napraten over The Passion.

Met het boekje ‘Napraten over The Passion’ kan er met een kleine groep nagepraat worden over de ervaringen van de kijkers. Het boekje wordt ondersteund met een aantal video’s. Het materiaal is geschikt voor één tot vier ontmoetingen tussen mensen die minder vertrouwd zijn met het geloof en de kerk. Het boekje is te bestellen via ikbenervoorjou.nl.

Ook de cd van Daarom Pasen heeft dit jaar als thema ‘Ik ben er voor jou’. Een cd met liederen die ieder op hun eigen manier uitdrukken dat jij er voor iemand kan zijn, omdat Hij er voor jou is. Een betekenisvolle belofte in tijden van crisis! Bestel deze gratis cd om uit te delen.

Wie met kinderen, jongeren en/of gezinnen aandacht wil besteden aan The Passion kan terecht in de werkvormendatabase van Jong Protestant. Er is een werkvorm voor jongeren, de Passion Challenge #ikbenervoorjou en er komt een werkvorm speciaal voor gezinnen met kinderen van 8 t/m 12 jaar. Deze bestaat uit 7 korte werkvormen met actieve en creatieve verwerkingen. Bij elke werkvorm ga je door middel van filmpjes op een luchtige manier in gesprek over een thema uit The Passion. 

Ook is er een kliederkerk doeboek beschikbaar rond Palmpasen en Pasen. Dit is een boekje vol leuke opdrachten, spellen, puzzels en gespreksvragen. Ideaal voor (klieder)kerken, scholen en clubs om uit te delen voor Palmpasen en Pasen.

The Passion 2021 vindt plaats in Roermond. De Protestantse Gemeente Roermond is nauw bij de voorbereidingen betrokken. Wat dat betekent is terug te zien in het tv-programma ‘Petrus in het land’ dat op zaterdag 3 april om 17.10 uur wordt uitgezonden op NPO2.

The Passion wordt uitgezonden op Witte Donderdag 1 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Het thema dit jaar is ‘Ik ben er voor jou’.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)