Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Nieuw: bijbelstudieboekje rond zorg voor de schepping en sociale gerechtigheid

Wie een bijbelstudieboekje zoekt dat ingaat op de actuele vragen rond zorg voor de schepping en sociale gerechtigheid kan goed uit de voeten met ‘Eenvoudig leven’. Acht hoofdstukjes met prikkelende gedachten over het goede leven en dwarse keuzes.

Wij weten, als eerste generatie in de geschiedenis, dat we hard op weg zijn deze wereld onleefbaar te maken. Die wetenschap geeft ons soms een ongemakkelijk gevoel, vooral als er vragen boven komen als: Wat moeten we doen? Wat kunnen we nog? Wat heeft prioriteit? Wat is het goede leven? 

Nieuw perspectief

In elk hoofdstuk slaan de auteurs een brug tussen een bijbelgedeelte en de actualiteit. Ze wijzen een weg naar het goede leven dat, verrassend genoeg, het eenvoudige leven blijkt te zijn. 'Eenvoudig leven' geeft diepe vreugde en opent nieuw perspectief. De hoofdstukken worden afgewisseld met aanstekelijke praktijkverhalen die illustreren hoe het eenvoudige leven er uit kan zien.

Het boek leent zich goed voor persoonlijke overweging en is mede dankzij de gespreksvragen ook geschikt voor het gebruik in kringen.

Bestellen

Aan het boek werd meegewerkt door Sam Janse, Bert de Leede, Koos van Noppen, Jacques Schenderling en Paul Schenderling. 

Via deze link kan het boekje besteld worden: 
Eenvoudig leven; bijbelstudies over het goede leven, Sam Janse e.a., KokBoekencentrum, Utrecht 2021, 125 pagina’s , 13,99 euro.

Lees ook:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)