Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Nieuw: Petrus-podcastserie over Openbaring

Wat heeft het veelbesproken Bijbelboek Openbaring ons te zeggen over actuele geloofsthema’s? Luister vanaf 25 november naar de nieuwe podcastserie ‘Visioenen voor vandaag’, geschikt voor individueel gebruik of als gespreksmateriaal voor kringen.

Visioenen voor vandaag

Klimaatverandering, migratie, polarisatie, een kerk die krimpt... Te midden van alle ontwikkelingen om ons heen is het soms lastig om hoopvol naar de toekomst te kijken. Daarom lanceert Petrus de nieuwe podcastserie ‘Visioenen voor vandaag’. In vijf afleveringen gaat presentator en theoloog Laurens van Lavieren met Annemarieke Voorsluijs en verschillende theologen op zoek naar inspiratie en richting in het bijbelboek Openbaring.

Te gast zijn achtereenvolgens theologen Marco Visser, Gert-Jan Roest, Nynke Dijkstra, Sam Janse en Barbara Lamain. Zij laten hun licht schijnen over prikkelende vragen als: ‘Moeten we alert zijn op tekenen van de eindtijd?’, ‘Wat mag je geloof je kosten?’, ‘Hoe verhoudt God zich tot het kwaad in de wereld?’ en ‘Waarom zou ik me inzetten voor deze aarde als er een nieuwe hemel en aarde komt?’ 

De podcastserie ‘Visioenen voor vandaag’ verschijnt in vijf delen: vanaf 25 november 2021 verschijnt elke donderdagochtend een nieuwe aflevering. De podcast is geschikt om individueel te beluisteren, maar kan ook gebruikt worden om samen over door te praten, bijvoorbeeld in kringverband.

Volg de vijfdelige podcastserie 'Visioenen voor vandaag' vanaf donderdag 25 november via petrus.protestantsekerk.nl/podcast of via je favoriete podcastkanaal. 

Lees ook: