Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Online café voor predikanten over moeilijke jeugdwerkvragen

Hoe krijg je het jeugdwerk na corona weer goed op de rit? In het online predikantencafé op 1 oktober kunnen ervaringen worden uitgewisseld en nieuwe toepassingen gedeeld worden.

Vraag en antwoord

Tijdens het Youth for Christ Trainingsevent op zaterdag 1 oktober 2022 kunnen predikanten 'moeilijke' jeugdwerkvragen stellen in het online predikantencafé. Antwoorden worden gegeven door Corine Zonnenberg, missionair predikant en teamleider Youth for Christ, en Erika Zuur, gemeentebegeleider en medewerker kennisplatform jonge generaties van de Protestantse Kerk.

Jeugdwerk na corona

De coronacrisis heeft in veel kerken gezorgd voor een afname in participatie van jonge mensen. Het jeugdwerk weer ‘goed op de rit’ krijgen kan een uitdaging zijn. Hoe pak je dit aan? Hoe gaan andere kerken en predikanten hiermee om? Hoe schakel je mensen in om zaken weer op te pakken in je kerk en duurzaam te bouwen aan het kerk-zijn, ook voor jongeren? In het predikantencafé willen we ervaringen uitwisselen, helpen elkaars visie aan te scherpen, en nieuwe kennis en toepassingen delen. 

Laatste ontwikkelingen jeugdwerk

Corine en Erika delen daarnaast de laatste ontwikkelingen op het gebied van jeugdwerk. Alle voorgangers en predikanten zijn uitgenodigd om in gesprek te gaan over wat zij nodig hebben voor hun kerk. 

Aanmelden

Het predikantencafé is digitaal te bezoeken. Na inschrijving ontvangen deelnemers meer informatie en een link. Het Youth for Christ Trainingsevent is een jaarlijks event voor jeugdleiders en predikanten/voorgangers. Met inspirerende sprekers, worship en de nieuwste trainingen voor iedereen met hart voor God en jongeren. 

Meer informatie en aanmelden

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)