Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Online workshops Actie Kerkbalans in juni

Wil je als gemeente meer uit Actie Kerkbalans halen, maar loop je tegen grenzen aan? De dienstenorganisatie biedt extra ondersteuning! In online workshops in juni vertellen wij er alles over. Coördinator Daan Damsteeg: “Je zult merken dat de actie meer geld kan opleveren voor je gemeente.” 

Flinke uitdaging

Voor veel kerkrentmeesters zijn de voorbereidingen voor Actie Kerkbalans ieder jaar een flinke uitdaging. Bovendien lopen de inkomsten van Kerkbalans structureel terug, met gemiddeld 1 tot 2 procent per jaar. Dat heeft weer gevolgen voor de gemeente: je kunt minder doen. Daarom biedt de dienstenorganisatie voor de nieuwe ronde van Actie Kerkbalans extra ondersteuning aan. 

Inkomsten verhogen

In de workshops van juni kunnen kerkrentmeesters en andere betrokkenen kennismaken met het aanbod van de dienstenorganisatie. “We laten zien hoe wij als professionele fondsenwervers naar de uitvoering van Kerkbalans kijken. Wat de kracht is en wat er goed gaat, maar ook waar wij kansen zien om dingen te verbeteren en inkomsten te verhogen,” vertelt Daan Damsteeg. “En die kansen zien wij zeker! We leggen uit hoe het aanvullende aanbod in elkaar zit en hoe je daar als gemeente gebruik van kunt maken. Er is ook volop gelegenheid om met ons en met elkaar in gesprek te gaan.”  

Sámen werken aan Kerkbalans

De afgelopen jaren hebben de fondsenwervers van de dienstenorganisatie geëxperimenteerd met andere vormen van ondersteuning, met positieve resultaten. Daarom is er nu voor gekozen om kerkrentmeesters en dienstenorganisatie meer samen aan Actie Kerkbalans te laten werken en is het Kerkbalans+-programma ontwikkeld. “Vanuit de dienstenorganisatie schrijven wij drie brieven per jaar voor gemeenten,” vertelt Daam Damsteeg. “Naast die voor Actie Kerkbalans, schrijven we ook een brief voor de Solidariteitskas en een eindejaarsmailing. Ook kijken we samen naar andere middelen, zoals bijvoorbeeld de inzet van de telefoon.”

Veel inspiratie en ideeën

Damsteeg raadt het ieder college van kerkrentmeesters aan om mee te doen met een van de online workshops in juni. “Het kost maar een uurtje van je tijd, maar het levert je veel inspiratie en ideeën op. Je krijgt concrete verbeterpunten mee en je kunt  - na het volgen van de workshop - meedoen met ons Kerkbalans+ programma. Dat betekent dat wij jouw gemeente gaan helpen met het schrijven van de fondsenwervende brieven. Wij ontzorgen je, en je zult zien dat de actie ook echt meer geld gaat opleveren voor je gemeente.”

Doe mee

De online workshops worden gegeven op dinsdag 21 en woensdag 22 juni, starten om 19.30 uur en duren tot uiterlijk 21 uur. We nodigen je uit om met 2 deelnemers per gemeente mee te doen. Deelname is gratis, aanmelding via het onderstaande formulier is wel noodzakelijk. Je ontvangt van tevoren een link in je e-mailbox om mee te doen aan de online bijeenkomst. 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)